Tradicionalnim međunarodnim stolnoteniskim turnirom “Brotnjo Open 2019.”, koji je planiran za nedjelju, počet će svečanosti obilježavanja 24. svibnja, Dana općine Čitluk i 713. obljetnice prvog poznatog pisanog spomena imena Brotnjo.

Taj međunarodni sportski događaj već 14. godinu zaredom uspješno organizira Stolnoteniski klub Brotnjo. Kako nam je rekao direktor turnira Tihomir Zovak, svečano otvorenje turnira predviđeno je za nedjelju 19. svibnja u 9.30. Rekao nam je da se za ovogodišnji turnir prijavilo 106 natjecatelja iz 35 gradova s područja Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Srbije i BiH. Oni će se natjecati u šest dobnih kategorija: igrači do 39 godina (32 natjecatelja), veterani od 40 do 49 godina (njih 24), veterani od 50 do 59 godina (24), veterani, više od 60 godina (20), žene (njih šest) i parovi (više od 70 godina starosti u zbroju).

Ždrijebanje je obavljeno u prostorijama STK Brotnjo, a natjecatelji su raspoređeni u nekoliko skupina po svakoj kategoriji. U prvom krugu susreti će se igrati po principu svatko sa svakim, nakon čega će po dva prvoplasirana igrača iz svake skupine nastaviti natjecanje u drugom krugu po nokaut sustavu. Glavni sudac na turniru bit će Sead Pašić, inače je glavni tajnih Stolnoteniskog saveza BiH, delegat Danijel Berezovski, a kao i proteklih godina direktor turnira Tihomir Zovak.

Kažimo i to da su organizator, pokrovitelj i sponzori turnira za sve sudionike tog prestižnog natjecanja pripremili prigodne darove te posebne nagrade, medalje i pehare za najuspješnije stolnotenisače po kategorijama koje će se dodijeliti po završetku turnira na zajedničkom druženju u čitlučkom hotelu Brotnjo.

Mile Pavlović / Večernji List

Odgovori