“Čudni su putevi sportaša” – Brotnjaci se sreli u Hamburgu

Zanimljiva sportska priča stiže nam iz Hamburga: Benedikt Turudić (27), kapetan njemačkog košarkaškog bundesligaša “Veolia Towers Hamburg”, i Nikola Vasilj (28), vratar nogometnog bundesligaša “St. Pauli”, susreli su se u ovom njemačkom gradu. Ova dva uspješna sportaša, porijeklom iz Brotnja, trenutno su angažirana u različitim sportovima, ali u istom gradu – Hamburgu. Nikola briljira na nogometnim terenima, dok Benedikt dominira na košarkaškim parketima.

Njihov srdačan hercegovački susret pokazuje koliko vrhunski sportaši cijene i podržavaju jedni druge. Oba sportaša sa svojim klupskim kolegama bila su gosti jedan drugome na utakmicama njihovih klubova, a za uspomenu su razmijenili klupske dresove, što je gest kojom su obilježili svoje prijateljstvo i zajedničko sportsko druženje.

Grad Hamburg, smješten na sjeveru Njemačke, na utoku rijeka Alster i Bille u Elbu, koja se nakon 110 kilometara ulijeva u Sjeverno more, ne samo da je sportsko središte, već i pravi gigant među europskim gradovima. U metropoli i njenom okruženju živi oko 3,5 milijuna ljudi, a Hamburg je važno trgovačko, kulturno i sportsko središte.

Sa svojih 755 četvornih kilometara, Hamburg je sedam puta veći od Pariza i čak dva i pol puta veći od Londona. Impresivna veličina grada omogućava visok standard života, pa je s prosjekom od 30 četvornih metara stambenog prostora po osobi Hamburg među gradovima s najvećim stambenim komforom u svijetu.

Odgovori