Andrija Stipanović: Igram zreliju I pametniju košarku

U turskoj košarkaškoj ligi nekoliko bh. košarkaša igraju važne uloge u svojim klubovima. Prvo ime među njima je svakako Međugorac Andrija Stipanović, član Tranzonspora koji se trenutno nalazi na osmom mjestu lige.

Andrija, jesi li zadovoljan dosadašnjim tijekom sezone?

Jako sam zadovoljan jer nakon lošeg početka, dolaskom trenera Nenada Markovića smo se digli jako i sad smo konkurentni što u Europi tako i u Turskoj.

Igraš u životnoj formi i najbolji si igrač Trabzona  u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zadovoljan sam dosadašnjim igrama. Mislim da mogu još bolje. Posebno su mi drage utakmice protiv Galatasaraja i Bešiktaš i u tim utaknicama bio proglašen za igračcem tjedna. Razlog mojih dobrih igara leži u činjenici što mi odgovara sustav igre I s druge strane mislim da sam sazrio košarkaški I da igram pametnije i zrelije.

 

Trabzonsport se ove godine natječe i u Europi. Što očekuješ?

U Europi za sada dobro guramo. Imamo samo jedan poraz u Rusiji i nadam se da ćemo se plasirat na Final Four jer mislim da za to imamo kvalitetu.

Gdje planiraš nastaviti karijeru?

Za nastavak karijere još neznam nista. Zasad mi je najbitnije da što bolje odigram sezonu I ostvarimo zacrtane ciljeve, pa cu onda na ljeto razmisljat o buducnosti.

Tvoje izvrsne igre će zasigurno pomoći repreznetaciji Bosne i Hercegovine koju očekuje nastup na EP U rujnu.

Jako se veselim reprezentaciji. Grupa je teška ali mi imamo dobru ekipu I mislim da možemo napraviti lijepe stvari u Francuskoj….

Kako komentiraš nastupe Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića u najjačoj ligi svijeta?

Nadamo se svi da će se Mirza sta prije oporavit i da će nam moći pomoći na Europskom prvenstvu,jer on je naš kapetan i vođa i s njim smo opasni protiv svakog protivnika u Europi.

Mislim da je Nurkić samo potvrdio da može biti jedan od naboljih centara u NBA ligi… sretni smo što imamo takve igrače I nadam se da ćemo svi skupa ostavariti što bolji rezultat.

 

Odgovori