Andrija Stipanović: Ponosno ću igrati za Bosnu i Hercegovinu

Andrija Stipanović  novi je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Izbornik BiH Aco Petrović pomno je pratio njegove igre u Italiji i svrstao ga u krug igrača koji će nastupiti na Eurobasketu u Sloveniji početkom rujna. S Andrijom smo razgovarali za naš portal. 

Komentirajući igru u protekloj sezoni, Andrija je kazao:

Prošla sezona za mene je bila jako dobra. Mislim da sam igrao najbolju košarku u dosadašnjoj karijeri. Šteta je što smo startali loše u sezonu jer mislim da smo imali momčad za visoke domete.

Ostanak u Cremoni  ili odlazak?

Za sljedeću sezonu još je rano bilo što govoriti. Nadam se da ću igrati u nekom dobro i stabilnom klubu. U sljedećih mjeseca dana ću odlučiti o nastavku karijere.

Uskoro debitiraš za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Okupljanje je sredinom srpnja i jedva čekam prvi nastup za reprezentaciju. Iznimno mi je drago da je Aco Petrović prepoznao moje dobre igre ove sezone i što me je pozvao. Mislim da reprezentacija BIH ima jako dobru momčad i nadam se dobrom rezultatu.

 

Prije nekoliko godina si nastupao za mlađe selekcije Hrvatske. Jesi li se dvoumio kad si dobio poziv od izbornika Petrovića?

Tijekom sezone nisam razmišljao o reprezentaciji. Bilo mi je bitno da pomognem klubu i na tom sam bio usredotočen. Nakon poziva trenera Petrovića uopće nisam dvojio i bit će mi velika čast nastupit na Europskom prvenstvu, u društvu najboljih igrača na kontinentu.

Sudjelovao si na košarkaškom spektaklu održanom nedavno u Čitluku.

Sve pohvale Josipu Dugandžiću na odlično organiziranom spektaklu. Bilo je lijepo igrati i biti u društvu igrača zbog kojih sam i počeo igrati kosarku. Puna dvorana u Čitluku još je jednom pokazala koliko ljudi u našoj općini vole košarku. Nadam se da će se naći sponzori i novac za jedan stabilan Brotnjo jer to Čitluk zaslužuje.

 

Odgovori