Brotnjak Benedikt Turudić u reprezentaciji Hrvatske

Brotnjak Benedikt Turudić  mladi hrvatski košarkaš iz Giessena,  izborio je mjesto u juniorskoj Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji koja od 13. do 29. travnja sudjeluje na turniru u Kini – 2015 ATLAS Four Nations Tournament. Zanimljivo je da će mladi i perspektivni Benedikt igrati na tri turnira koji će se održati u različitim gradovima, a reprezentacije su iste. SAD, Litva, Hrvatska i domaćin Kina će od 16. do 20. nastupiti u Ningdu City (Jiangxi Province), od 20. do 24. u Nanchang City (Jiangxi Province), a posljednji je od 24. do 28. u gradu Shenzhen City (Guangdong Province).

-Izuzetno smo ponosni što smo dobili poziv na ovaj turnir. Velika je to čast.

Prije svega, zadovoljan sam što je hrvatska juniorska reprezentacija prepoznata po svojoj kvaliteti. Čim pogledate imena reprezentacija koje su pozvane jasno vam je o kakvom se turniru i kvaliteti radi. Time sam još više sretan što je i Hrvatska dio ovoga – izjavio je trener ove selekcije Darko Kunce. Mladi Benedikt bio je izuzeztno ponosan što je uspio izboriti mjesto u hrvatskoj repki, a i njegov otac Jozo Turudić Jokan, poznati glazbenik, nije skrivao svoje zadovoljstvo što mu je sin postao hrvatski reprezentativac. Ipak to je veliki uspjeh braniti boje svoje zemlje i biti igrač pred kojim je budućnost.

Benedikt je u Cedevitu stigao protekle godine. Trenutno igra u juniorskoj momčadi  i igrač je na kojega se ozbiljno računa.

 

Odgovori