Budućnost nadigrala Igokeu, Darko Planinić odličan

Neplanirani kiks u Valjevu kod Metalca maksimalno je mobilizirao redove podgoričke Budućnosti. Iako bez je nastupila bez svog ponajboljeg igrača Omara Cooka, bez gotovo ikakvih poteškoća Budućnost je u Morači nadigrala Igokeu i tako zadržala drugo mjesto i malu prednost pred Cedevitom.

Siloviti početak utakmice i 26:9 nakon uvodnih deset minuta znatno je konačnoj pobjedi približio domaću momčad. Najviše što se Igokea približila bilo je u 15. minuti kada je veliki minus svela na 29:36, no Budućnost je ponovno pobjegla preko deset, pa i preko 20 razlike u završnim trenucima utakmice.

 

“Značajan trijumf za nas jer smo igrali bez Omara Cooka, koji je jako značajan za našu igru. Momci su to shvatili, od starta su zaigrali agresivno u obrani i napravili smo razliku koju smo kontrolirali do kraja meča. Bilo je i padova tijekom meča, ali smo zasluženo dobili ekipu koja ima kvalitetu. Na najbolji način smo završili 2014. godinu, a nadam se da ćemo igrama u sljedećoj dovesti publiku u još većem broju na tribine”, izjavio je za stranicu ABA lige Igor Jovović, trener Budućnosti.

Prvo ime Budućnosti bio je Reynolds koji je ubacio 19 poena (3/3 trica) i podijelio pet asistencija. Šehović je dodao 13 poena, Popović 12, dok je Darko Planinić u pobjedi sudjelovao s 11 poena, a Robert Rikić nije ulazio u igru. Jones je bio najefikasniji u gostujućim redovima s 15 poena, Jorović je ubacio 14, a Bunić 13 poena.

 

Odgovori