Čilić četvrti nastup na ATP Finalsu otvara protiv Alexandera Zvereva

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nema najugodnija iskustva sa završnim turnirom. Do sada je tri puta nastupao na ATP Finalsu i uspio u devet mečeva samo jednom pobijediti. Bilo je to prije dvije godine protiv Keija Nishikorija. Prošle godine, Čilić je upisao tri poraza, od kojih je jedan došao od današnjeg protivnika Alexandera Zvereva.

Nema hrvatski tenisač dobar omjer niti protiv Nijemca. Šest puta su igrali međusobno, a Čilić je upisao samo jednu pobjedu i to davne 2015. godine. Bio je to ujedno njihov prvi međusobni obračun što znači da je u posljednjih pet susreta uspješniji bio Zverev.

ATP Finalsi očigledno ne dolaze u dobro vrijeme za Čilića, no svake godine tinja nova nada da će upravo tada hrvatski tenisač biti dobar i kvalitetan. Ove godine pogotovo nam je važno pratiti njegovu dobru formu jer ga krajem mjeseca očekuje finale Davis Cupa protiv Francuske.

Trenutno Čilić ne igra loše, nedavno je namučio Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, a način kako je odigrao prvi set podsjeća na ponajboljeg Čilića u karijeri. Što se tiče Zvereva, on je u Parizu glatko izgubio od kasnijeg osvajača Karena Hačanova. Nije niti njemački tenisač imun na amplitude u igrama i povremene crne rupe, tako da bez obzira na lošiji omjer, Čilića se ne smije otpisati.

Prvi meč ili susret uvijek je važan na svakom grupnom natjecanju, a s obzirom na to da su u skupini još Novak Đoković i John Isner, pobjeda u današnjem ogledu mogla bi biti ključna. Sigurno je da je pritisak na obojici tenisača premda je možda malo veći na Čiliću koji jako loše igra na Finalsu, a i mora popraviti omjer sa Zverevim.

Meč je na rasporedu od 15 sati, nadajmo se dobroj partiji najboljeg hrvatskog reketa, pobjedi kojom će se dodatno napuniti samopouzdanjem i nastaviti s dobrim igrama. Lako za London, sve ovo odrazit će se na njega u Lilleu, a tamo je najpotrebniji.

Odgovori