Čilić: Nisam izmislio priču o ozljedi

Marin Čilić, do ponedjeljka prvi hrvatski reket i trenutačno suspendirani tenisač, osvrnuo se na napise u medijima u kojima se, kako tvrdi, sugeriralo da je izmislio priču o ozljedi na turniru u Wimbledonu ranije ove godine.- Ozlijeđen sam došao na turnir, a ozljeda se pogoršala tijekom meča prvoga kola. Turnirski liječnici su mi pregledali koljeno i prije i poslije meča prvoga kola.

Medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koljeno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja riskirao ozbiljniju ozljedu. Unatoč tomu, jako sam želio nastaviti igrati, jer je to turnir koji mi mnogo znači.

Međutim, rečeno mi je da postoji mogućnost da bi mi rezultati mogli biti izbrisani ovisno o rješenju mog slučaja. U tom trenutku nije bilo nikakvog smisla da riskiram još ozbiljniju ozljedu i istovremeno nekom drugom onemogućim da se plasira daleko na turniru, naglasio je Čilić. Nakon toga otputovao je u Monte Carlo gdje se liječio.

Nadam se da razumijete da nisam mogao dati nikakvo formalno priopćenje vezano uz slučaj, zbog osjetljive prirode pravnog postupka. Usto u tom trenutku još nisam imao priliku objasniti ITF-u slijed događaja, pa bi bilo ishitreno da sam o slučaju govorio i prije nego što bih iskoristio svoje pravo da budem saslušan, dodao je Čilić u priopćenju prenosi HRT.

 

Odgovori