Čilić: “Odigrao sam dobro u ključnim situacijama”

Kako i sam Marin Čilić kazao, meč je bio veoma promjenjivog ritma, ali i udaraca. Oba igrača imala su svoje prilike no u ključnim trenucima ipak se bolje snašao Čilić. “Vrtjelo se od sjajnih udaraca do veoma loših odluka. Imao sam u prvom setu break, gdje mi je Ivan kad sam ga breaknuo napravio par ne prisiljenih i obratno. Slična situacije se dogodila i u drugom setu kada sam ja izgubio servis, kada sam iz dobivenog poena izgubio poen. Bilo je dosta čudnih situacija, ali rekao bi da smo obojica igrali dobro,” pojasnio je Čilić.

Osvrnuo je i na igru svog protivnika i sunarodnjaka: “Ivan je igrao veoma agresivno. On će misliti da nije dobro servirao, ali dolazio je naprijed puno tako da nije bilo jednostavno za igrati, nije bilo previše ritma na njegovom servisu. Ja sam odigrao dobro u ključnim trenucima. Kraj prvog i drugog seta i opet mislim da moram biti zadovoljan s tim.”

 

Svi domaći tenisači istaknuli su kako im domaća publika pomaže u njihovoj igri. Čilić je još pridodao kako mu prisutnost obitelji i navijača daje dodatan motiv: “Činjenica da igram na domaćem terenu pomaže u mentalnoj pripremi. Imam nešto u pozadini što me gura, što me tjera da bolje igram. Cijeli tjedan u ključnim situacijama sam odigrao stvarno jako dobro. Igrao sam u dva ,meča protiv Hrvata pa nisam imao toliku podršku publike, ali inače je to velika prednost. Pokušavam iskoristiti ovo za svoju pozitivnu stranu, da iskoristim ovaj tjedan da dam više od sebe. Da dam koliko je god moguće čak i u nekim težim situacijama kad sam pod većim pulsom da dam više od sebe. Osjećam veće samopouzdanje.” Nadam se da bi se to moglo nastaviti.

Protivnik Marinu Čiliću u polufinalu biti će Nijemac Björn Phau s kojim se do sada nije susretao. “On je prošao kroz kvalifikacije pa će se stvoriti slika da će iz kvalifikacija nešto napraviti. Znam ga od posljednjih nekoliko godina. Stvarno može odigrati dobar tenis. Tu je dobio i Južnog. Opasan je igrač, jako brz. Ima dobar bekend i jako neugodan. Moram se oprezno pripremiti i ne prepustiti ništa slučaju. Osjećam da igram dosta dobro i vjerujem u sebe. S druge strane, uz dobru igru bi trebao proći,” rekao je Čilić.

Međutim ipak netko iz njegovog tima okušao se u meču s Phauom: “Nisam igrao s njim, nikad se nisam sastao s njim. Goran je igrao s njim 2000. pa će mi dati par savjeta. S nižim igračima je važno da pokušam igrati sa više spina pa da lopta više skače preko glave. Kick će sigurno dobro doći sutra.”

Za kraj Čilić je okupljenim novinarima kazao što će biti ključno u meču protiv Nijemca: “Moram se koncentrirat na sebe i igrati agresivno koliko je god moguće. Moram bit brz i biti spreman na nevjerojatne poteze iz obrane. Servis mi je i danas išao dobro, a servis će definitivno biti ključ za više slobodnih poena. S osnovne linije ću vidjet kako on se snalazi na servisu pogotovo na drugom da mogu iskoristiti neke šanse,” pojasnio je Međugorac.

Čiliću do sada nije izgubio polufinale na PBZ Zagreb Indoorsu, a kada bi god došao do polufinala u konačnici bi osvojio turnir. Na taj podatak samo je kratko odgovorio: “Nadam se da bi se to moglo nastaviti.”

 

Odgovori