Čilić: “Poklonio sam previše lopti”

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je danas u trećem kolu Roland Garrosa, bolji od 10. nositelja i 11. tenisača svijeta s 3:0 u setovima bio je Viktor Troicki…

Oprostio se danas najbolji hrvatski igrač Marin Čilić od Pariza, bolji je, s 3:0 u setovima, u trećem kolu Roland Garrosa bio srpski tenisač Viktor Troicki. Čilić je nakon susreta izjavio: “Imao sam ne znam ni sam koliko puta 0:30, 15:30, break-lopte. U drugom setu posebno, ali nedostajala je ta jedna lopta. Cijelo vrijeme osjećao sam da sam blizu, ali svaki put bih donosio krivu odluku i pravio krivi potez. Jednostavno, poklonio sam previše lopti”.

 

Troicki se odlično branio, ali prema naprijed nije morao napraviti gotovo ništa. “Shvatio je da može samo držati loptu u igri i čekati moju pogrešku. Ja nisam uspio izaći iz tog svog oblaka, nastavljao sam s istom igrom osjećajući da sam blizu. Mislio sam, nastavim li ovako, prilika za preokret će se ukazati. Imao sam osjećaj da sam u kontroli, da igram dobro i čak i kod 0:1 u setovima, da sam u boljoj situaciji”.

“Krenuo sam u meč dobro, stigao do servisa za set i taj gem odigrao jako loše. U tie-breaku sam imao nekoliko prilika i u ključnom trenutku kad sam ispred sebe imao izbor, donio najgoru moguću odluku. Izgubio sam u tri seta, naizgled lagano, ali prava istina je da sam i sam mogao pobijediti s 3:0 u setovima”, nastavio je Čilić i zaključio: “Neka me ovo sada lupi po glavi, ovakve stvari ne smiju mi se događati, ne smijem gubiti mečeve na ovako način. Nedopustivo je da cijeli susret ne napravim taktičke promjene, da se zakopam u jedan sistem i iz njega, kad više ne funkcionira, ne izađem. To mi je danas bila najveća greška, mislio sam da sam kontroliram situaciju, a na kraju se pokazalo da je to bio mač s dvije oštrice”.

Blizu je Wimbledon. “Igram dobro, ključ je samo da sredim sitnice. Moram sam pronaći način kako da potaknem stvari i dođem do rješenja. Idem sad u Queen’s, nekoliko dana prije početka turnira, igrat ću prije Wimbledona i na jednoj ekshibiciji, sasvim dovoljno mečeva da se prilagodim na travu”.

 

hrsport.net

 

Odgovori