Čilić: “U tim mečevima protiv najboljih događaju mi se usponi i padovi, moram raditi na tome”

Još jednom Marin Čilić je upisao poraz protiv Alexandera Zvereva. Ovaj put na startu ATP Finalsa u dva tie-breaka i još jednom uz propuštenu priliku za pobjedu.

“Imao sam jako dobar ulazak u meč s vodstvom 4:1 i još jednom break prilikom, ta lopta je čak i bila dosta lagana u sredini terena gdje sam imao inicijativu. Iza toga stvari su se okrenule i nisam igrao kao na početku meča i taj kraj prvog seta otišao je na njegovu stranu. Bilo je dosta gusto i mogao sam dobiti taj tie-break. Gledajući i početak seta mislim da sam bio puno bolji igrač s puno više šansi i šteta što nisam uzeo taj pvi set. Drugi set također je donio break, imao sam 4:3 i servis, ali ispustio sam to vodstvo. U tim mečevima protiv najboljih događaji mi se ti usponi i padovi i moram raditi na tome da mi se to tako često ne događa”, istaknuo je Čilić.

Marin je puno griješio, imao je prevelik broj neprisiljenih pogrešaka da bi mogao do pobjede protiv Zvereva koji je odigrao dobar, ali ne i odličan meč.

Na ATP Finalsu i Masters 1000 turnirima Marin ima drelativno loš omjer.

“U prvih par godina nisam se baš pronašao što se tiče uvjeta i loptica, ali u zadnje vrijeme osjećam se dosta dobro, imao sam sjajnih mečeva i mečeva u kojima sam ispuštao vodstvo. Mislim da je to najveći problem što sam nakon stjecanja prednosti ispuštao vodstvo. Na to ću se koncentrirati u preostala dva meča. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, bilo bi bolje da sam slavio, ali probat ću protiv Isnera i Đokovića.

Odgovori