Čilić: ‘Više sam umoran psihički nego fizički, Andrej je bio jako težak protivnik’

Iza Marina Čilića je još jedan veliki meč. Andrej Rubljov odveo ga je do petog seta, ali Čilić se borio i dobio bitku.

“Igrao sam odličan tenis i borio se cijeli meč, pogotovo u petom setu vodila se nevjerojatna bitka. Andrej je igrao nevjerojatno dobro, bila je to sjajna izvedba s puno srca. Jedan je morao izgubiti, danas je bio moj dan”, poručio je Marin.

Nakon meča Čilić je priznao kako fizički nije toliko iscrpljen kao psihički.

“Više sam umoran psihički nego fizički, Andrej je bio jako težak protivnik. Odlično servira, snažno udara i nemate mnogo šansi. Morate stvarno održavati svoju najvišu razinu i u tome sam uspio.”

Posebno napeto bilo je u petom setu gdje su i jedan i drugi imali prilika, Marin je kritične trenutke imao u devetom gemu kada je Rubljov došao do break lopte.

“Mislio sam da ću možda napraviti break, ali Andrej je odigrao jako dobro u nekim gemovima i kad igraš ovako dugo uvijek će biti uspona i padova tijekom meča. Zadržao sam fokus u tom važnom gemu kod 4:4 u petom setu i to je bilo ključno.”

Marin je pohvalio i Rubljova.

“Samo uživam na terenu i u ovoj izvedbi i borbi. Andrej je u nekoliko navrata pokazao veliki sportski duh, a u ovakvom meču svaki poen se računa, svaka mu čast. Šteta za njega, nažalost, jedan od nas je morao ispasti, ali njegovo sportsko ponašanje samo pokazuje da je on nevjerojatan tip i nevjerojatan igrač.”

Odgovori