Clippersi neočekivano stradali u gostima kod Memphisa, Zubac solidan

Zasigurno jedna od najlošijih predstava Los Angeles Clippersa ove sezone. Gostovali su kod Memphisa i odigrali dosta skromno te upisali vrlo visok poraz.

Ključ pobjede Memphisa ležao je u dobroj obrani na Kawhiju Leonardu i Paulu Georgeu koji su potpuno usporeni i nisu donijeli prevagu. Ostali nisu bili dovoljno raspoloženi da bi nadoknaditi njihov učinak.

Vrijedi to i za Ivicu Zupca koji je imao ove sezone dosta boljih utakmica. Ovdje je za 20 minuta ubacio sedam poena (2/4 za dva, 3/4 slobodna) uz šest skokova i dvije blokade.

Clippersi su susret završili s 14 izgubljenih lopti, a Memphis sa samo šest i pritom su Grizzliesi ubilježili čak 21 poen uz kontranapada i ukupno čak 72 poena iz reketa dok su gosti imali tek 24 poena.

Dosta toga nije funkcioniralo u igri Clippersa, jednostavno nisu pronalazili rješenje za odličnu obranu Memphisa, dosta su griješili, a kao što se vidi, Memphis je to jako kažnjavao.

Kod Memphisa istaknuli su se Tyus Jones s 20 poena, Dillon Brooks s 19 te Jonas Valančiunas sa 16 poena i 15 skokova.

Kod Clippersa Leonard je ubacio 17 poena uz pet skokova i sedam asistencija. Po 13 poena i sedam skokova dodali su Serge Ibaka i Paul George.

NBA:
Memphis Grizzlies – LA Clippers 122:94

Odgovori