Dodig i Melo ponovno projurili, novi korak Pavića i Venusa

Ivan Dodig i Marcelo Melo uvjerljivo su preskočili i drugu prepreku na turniru parova u Wimbledonu, a s nešto težim poslom, ali također u dva seta, do nove pobjede stigli su i Mate Pavić i Michael Venus.

Petopostavljeni Dodig i Melo su u drugom kolu proslavili 6:2 i 6:3 protiv meksičko-američkog dvojca Santiago Gonzalez/Scott Lipsky. Na idućem koraku, u osmini finala, hrvatsko-brazilski par dočekat će jače iz sudara rusko-ukrajinske kombinacije Konstantin Kravčuk/Denys Molčanov i 11-postavljenog južnoafričko-američkog dvojca Raven Klaasen/Rajeev Ram.

 

U ulozi 16. nositelja, Pavić i Venus prošli su drugo kolo sa 6:4 i 7:6(4) protiv Argentinaca Guillerma Durana i Maxima Gonzaleza. Hrvatsko-novozelandska kombinacija bi u osmini finala mogla ići na treće nositelje, Britanca Jamieja Murraya i Brazilca Brunu Soaresa, koji još ne znaju svoje suparnike u drugom kolu.

Mirjana Lučić-Baroni doživjela je poraz u prvom kolu ženskih parova, u suradnji sa Slovenkom Polonom Hercog. Slovensko-hrvatska kombinacija je sa 7:5 i 6:3 izgubila od Japanke Misaki Doi i Ukrajinke Eline Svitoline.

Wimbledon, tenisači, parovi, drugo kolo:

M. Pavić/Venus (Hrvatska/Novi Zeland, 16) – Duran/M. Gonzalez (Argentina) 6:4, 7:6(4)

Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 5) – S. Gonzalez/Lipsky (Meksiko/SAD) 6:2, 6:3

Tenisačice, parovi, prvo kolo:

Doi/Svitolina (Japan/Ukrajina) – Hercog/Lučić-Baroni (Slovenija/Hrvatska) 7:5, 6:3

 

Odgovori