Dodig ispustio servis za meč, Isner slavio u tie breaku trećeg seta

Hrvatski tenisač Ivan Dodig završio je svoj nastup na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju. Iako je protiv domaćeg predstavnika Johna Isnera imao set i break prednosti, a u trećem setu i servis za meč, susret je završio kao poraženi…

Ivan Dodig propustio je odličnu priliku za plasman u treće kolo Miamija. Vodstvo od 6:4, 4:3 (i gem lopta za 5:3) te servis za meč kod 6:5 u trećem setu nije mu bilo dovoljno za pobjedu nad 20. nositeljem Johnom Isnerom.

Amerikanac je poslije dva sata i osam minuta igre slavio 4:6, 7:5, 7:6 (5).

U prvom dijelu meča nije izgledalo da će biti previše neizvjesnosti i drame. Dodig je imao set i break prednosti, no tada se situacija počela komplicirati. Isner je izjednačio susret i u trećem vodio 4:1. Tada je Dodig kreirao vlastiti preokret te kod 6:5 servirao za meč. No Amerikancu je pripao posljednji preokret – nadoknadio je break zaostatka i potom u 13. igri slavio sa 7-5.

Amerikanac je tijekom cijelog meča imao vrlo dobre brojke na servisu, ali je ipak četiri puta izgubio prednost početnog udarca. Ubacio je 70% prvog servisa, na kojemu je osvojio 82% poena, a zabio je 24 asa. Na drugom je servisu, međutim, bio vrlo ranjiv (42% osvojenih poena) i tu je Dodig tražio svoju šansu.

S druge strane, drugi hrvatski “reket” imao je skromnih 51% prvog servisa (uz sedam dvostrukih pogrešaka), ali sve do onog kritičnog gema sredinom drugog seta (kod 4:3) nije bio u opasnim situacijama. U odlučujućim trenucima trećeg seta ipak nije osvajao mnogo “jeftinih” poena na svom servisu i to je jedan od razloga njegova poraza.

 

hrsport.net

 

Odgovori