Dodig održao lekciju Davidenku i izborio plasman u treće kolo US Opena

Možda je Nikola Davidenko jedan od najboljih igrača na reternu koji su se pojavili u posljednje vrijeme u tenisu, ali protiv Ivana Dodiga mu to baš i nije pomoglo. Dodig je servirao vrlo dobro i bio prilično miran na svom servisu i tako si je značajno otvorio put prema prolazu u treće kolo.

S druge strane Davidenko je pokušao biti agresivan, ali je dosta griješio i to je bilo kažnjeno. Dodig je stigao do pobjede za samo sat i 45 minuta, lakše nego što je vjerojatno i sam očekivao, poslavši Davidenka na tribine sa 6:1, 6:4, 6:4.

Prvi set Dodig je odradio fantastično. Puno bolje je ušao u meč i vrlo brzo je stigao do 5:0 i praktički rješenja seta. Za završavanje posla u tom dijelu igre nije imao problema i sa 6:1 je odradio odlično otvaranje.

 

Nije dugo trebalo da uzme protivniku servis i u drugom setu. Vrlo brzo je bio na 2:1 nakon čega je Davidenko uspio doći od 40:0 do break lopte, ali Dodig se u maratonskom gemu izvukao i sačuvao break prednosti. Do kraja seta Rus se više nije uspio toliko približiti i za sat vremena provedenih na terenu već je bio u minusu 2-0.

Treći set je ponudio nešto drugačiju sliku. Davidenko se počeo buditi i igrati nešto bolje pa je tako imao priliku odmah na otvaranju seta doći do prednosti, ali nije iskoristio 0:40 na Dodigovom servisu.

Ubrzo su igrači razmijenili breakove da bi Dodig kod 3:3 ponovno uzeo servis Rusu i ovaj put je tu prednost sačuvao. Na servisu za meč brzo je Dodig stigao do 40:0, Davidenko je spasio dvije meč lopte, ali ne i treću i hrvatski tenisač je prošao u treće kolo.

Dodig je tijekom meča ubacio 16 as servisa, bez dvostruke pogreške i uz 66 posto ubačaja prvog servisa. Nakon što je pogodio prvi servis, uzimao je velikih 82 posto poena što je bilo ključno. Davidenko je s druge strane bio znatno skromniji, dopustio je protivniku deset break lopti i u konačnici je izgubio pet servisa.

Treće kolo Dodigu donosi Rafaela Nadala.

 

hrsport.net

 

Odgovori