Dodig spasio dvije meč lopte i u maratonu izborio dvoboj s Čilićem

Neočekivano težak meč je iza Ivana Dodiga. U prvom kolu Queen’sa igrao je protiv Britanca Jamesa Warda, izvlačio se iz teških situacija i na kraju slavio nakon što su u sva tri seta igrani tie-breakovi.

Iako su Britanci tradicionalni neugodni na travnatim podlogama, očekivalo se da će Ivan Dodig lakše svladati Jamesa Warda. 215. igrač svijeta ipak je stavio Dodiga na velike muke, imao je u nekoliko situacija meč u rukama, ali Dodig se na kraju uspio izvući.

U prvom setu Dodig je zabio već deset aseva, ali Ward mu je stvarao puno problema na drugom servisu i otišlo se u 13. igru. Tamo je Dodig imao jednu set loptu kod 7:6, no Ward ju je spasio, a nakon toga i iskoristio pogrešku Dodiga te s 10:8 uzeo prvi set.

 

Očekivalo se Dodigovo buđenje u drugom setu, međutim od početka stvari nisu išle kako smo se nadali. Odmah je Ward stigao do prednosti, a nakon što je Dodig vratio izgubljeni servis, u sljedećem gemu ponovno nije zadržao svoj te je do završnice seta bio u zaostatku.

Kod 5:3 Ward je servirao za meč i imao 40:15 te se činilo da će proći u drugo kolo. Međutim nije iskoristio te dvije meč lopte nakon čega je Dodig u tie-breaku bio uvjerljiv sa 7:2.

Izgubljeni set nije ostavio traga na Wardu u nastavku meča.I u ovom setu Britanac je odmah oduzeo servis Dodigu i po receptu iz drugog seta pao na ispitu kada je trebao završiti meč. Kod 5:4 servirao je za meč, ali Dodig je stigao do 30:40 i potpuno se vratio u meč.

I ovaj set je otišao u tie-break i ovdje je Dodig bio dosta bolji te je sa 7:2 uzeo i treći set.

U teško izborenoj pobjedi pogodio je 18 as servisa te je realizirao četiri od sedam break lopti. S druge strane Ward je realizirao četiri od 15 break lopti, bio je u svakom setu u prednosti, ali nije priveo meč kraju kako je želio.

U drugom kolu dogodit će se hrvatski dvoboj između Ivana Dodiga i Marina Čilića. Bit će to njihov četvrti međusobni susret i prvi na travnatoj podlozi.

ATP London, prvo kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska) – James Ward (Velika Britanija) 6:7(8), 7:6(2), 7:6(2)

 

Odgovori