Filip Kozina – novi prvak Hrvatske u troskoku

Atletiačari Brotnja još jednom su nas obradovali novim uspjesima. Protekli vikend su nastupili u Slovenskoj Bistrici i Varaždinu i vratili se kući s novim medaljama i osobnim rekordima.
U Slovenskoj Bistrici – Slovenija održan je 18-ti po redu međunarodni atletski miting za seniore. Radi se o jednom o najjačih atletskih mitinga u ovoj regiji, gdje dolaze osvajači europskih i svjetskih odličja. Atletičarka atletskog kluba “Brotnjo” Marija Ivanković nastupila je na ovome mitingu u disciplini troskok i s novim najboljim sezonskim rezultatom (12.19m) osvojila visoko 8 mjesto. Moramo spomenuti da je ovo njena prva godina u seniorskoj kategoriji i prvi izlazak na međunarodnu atletsku scenu, gdje je bila jedna od najmlađih natjecateljica .
Paralelno s ovim natjecanjem, u Varaždinu je u organizaciji atletskog kluba “Sloboda” 26.i 27.05. održano  i prvenstvo Hrvatske za mlađe Juniore/ke rođenih 2001 godište i mlađi. Nastupila su 33 atletska kluba iz cijele Hrvatske sa preko 500 natjecatelja.
Najuspješniji je bio Filip Kozina koji je u disciplini troskok postao novi državni prvak sa novim osobnim rezultatom od 13.80m. Ante Gagro u disciplini Disk (42.98m) i Lucia Ćurković u troskoku (11.15m) osvojili su treće mjesto.
Čestitamo!

Odgovori