Hrvati sjajni u porazima, Zubac ostvario učinak karijere u velikom dvoboju protiv Jokića!

Sjajan dvoboj Nuggetsa i Clippersa imao je sve. Išao je u produžetak, odlučen je tricom za pobjedu, a imao je i veliki dvoboj balkanskih centara gdje je Nikola Jokić iznio pobjedu, ali je i Ivica Zubac bio sjajan.

Sve se svelo na jedan napad u produžetku. Jokić je udvojen te je dodao Aaronu Gordonu koji 1.9 sekundi do kraja zabija tricu za 130:128 i slavlje Nuggetsa, te Jokićevu desetu asistenciju.

Nuggetsi su do egala došli sjajnom trećom dionicom gdje su nadoknadili 15 poena minusa i ostavili Clipperse bez koša iz igre na sedam i pol minuta, a kraj regularnog dijela također je bio dramatičan.

26 sekundi do kraja Will Barton položio je za 114:114, Clippersi nisu uspjeli u 24 sekunde uputiti šut pa dvije sekunde do kraja Jokić uzima šut za pobjedu, ali promašuje cijeli koš i ide se u produžetak.

Tamo je odlučio Gordon, ali Jokić je bio heroj s 49 poena, jednim manje od rekorda karijere, 14 skokova i deset asistencija. Zubac je odradio lavovski posao i veliku bitku s 32 poena za 37 i pol minuta.

Šutirao je Hrvat 15/19 iz igre, 2/2 bacanja, a imao je i deset skokova, od čega šest napadačkih uz tri asistencije. To mu je šuterski i napadački učinak karijere.

Jokića je Gordon pratio s 28 poena, Monte Morris dodao je 19 uz devet skokova i asistencija. Kod Clippersa je još Reggie Jackson imao 28 poena i 12 skokova.

Odgovori