Hrvatska ostala bez predstavnika na Indoorsu: Granollers nakon velike borbe izbacio Dodiga

Sve je nade Hrvatska polagala u Ivana Dodiga da će popraviti dojam kojeg su hrvatski tenisači ostavili u Zagrebu, ali Marcel Granollers bio je strpljiviji, koncentriraniji i poslije velike borbe u tri seta porazio Dodiga sa 7:6 (8), 4:6, 6:3.

Iako su odigrali meč dosadašnjeg dijela turnira, jedinom preostalom hrvatskom predstavniku na Zagreb Indoorsu to neće biti nikakva utjeha. Marcel Granollers je s turnira ispratio Ivana Dodiga i po prvi put u povijesti zagrebačkog turnira turnira Hrvatska neće imati tenisača u četvrtfinalu.

S obzirom na preferencije oba igrača, sve osim velike borbe za svaki poen bilo bi neočekivano.

U toj borbi prvi je korak zagubio Granollers i to prilikom servisa za ostanak u setu. Dodig, koji je do tog trenutka dobio tek dva poena na returnu, došao je do set lopte, no Španjolac je pronašao servis i s tri odlična servisa ostavio Dodiga samo na pokušaju.

Suočio se i Dodig s prvim problemima na svom početnom udarcu u sljedećem gemu. Izvadio se i on iz velikih neprilika i u posljednjem pokušaju prije tie-breaka još jednom bio u mogućnosti riješiti stvari prije 13. igre. Nove dvije lopte za set imao je Dodig, obje su bile aktivne, ali Španjolac je izdržao sve napade Dodiga i odveo set u tie-break.

Tamo je Dodig krenuo s 3:0, uz dva mini-breaka koja je i ekspresno ispustio. Došao je Granollers prvi do set lopte, svoje druge i nerealizirane i to zahvaljujući odličnom servis-voleju Dodiga, pa je hrvatski tenisač imao i najbolju od svih. Španjolac je već bio na koljenima, ali Dodig je u prevelikoj želji čisti volej poslao u dno mreže. I na svom servisu je imao svoju petu priliku, ali je neumorni Španjolac bio poput zida, strpljiviji, dočekao novu Dodigovu pogrešku i uzeo prvi set.

Bio je Dodig sada pred novom utakmicom, onoj psihološkoj koju je valjalo dobiti, a pravu injekciju samopouzdanja je dobio prvim breakom u meču i to iz osmog pokušaja, petog u tom gemu kada je Španjolac napravio dvostruku pogrešku, jer drugačije valjda nije Dodig mogao slomiti upornog Španjolca. Preživio je Dodig i nove prijetnje Granollersa u osmom gemu seta i odveo meč u odlučujući set.

I dalje su prilike na returnu postajale rijetkost, a prvi je popustio i to u najvažnijem trenutku Dodig. Španjolac je uzeo servis Dodigu za 5:3 i osvetio mu za poraz u Zagrebu upravo kada je Međugorac otišao do titule što će ovog puta morati ostaviti za neki drugi put. Ako ga uopće i bude i dalje u Zagrebu.

ATP 250 Zagreb Indoors, osmina finala:

Marcel Granollers (Španjolska, 8) – Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6 (8), 4:6, 6:3

 

Odgovori