Hrvatska parirala Sloveniji, ipak presudila treća dionica domaćina

Poraz uz dobar otpor i dojam upisala je Hrvatska protiv Slovenije u pripremama, u dosta drukčijoj utakmici i slici nego što je to bilo u lipnju u kvalifikacijama za SP.

Jesu li Slovenci bili tek u nižoj razini ili se Hrvatska značajnije podigla ostaje za vidjeti, ali izabranici Damira Mulaomerovića jako su dobro parirali, pa čak igrali i bolje u prvom poluvremenu.

Na odmor se otišlo s 46:41 za Hrvatsku koja je u reketu dominirala preko dvojca Zubac-Šarić, ali u drugom poluvremenu ipak atomski napad Slovenije pali motore i u trećoj dionici zabija čak 36 poena.

Dovoljno je to bilo za preokret, a onda su Slovenci u posljednjoj četvrtini održavali prednost i odolijevali svim napadima Hrvatske koja se dosta dobro držala, ali potpisuje poraz od 94:88.

Najbolji kod Hrvatske bio je Šarić s 18 poena i šest skokova za 25 i pol minuta, pratio ga je Bogdanović s 15, Smith s 13 te Zubac koji je na 13 poena dodao i sedam skokova.

Kod Slovenije je Vlatko Čančar zabio 21 uz devet skokova, Goran Dragić također 19, a Luka Dončić 10 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Odgovori