Hrvatska U-16 reprezentacija porazom od Francuske ostala bez plasmana na SP

Nakon razočaranja u četvrtfinalnoj utakmici sa Španjolcima i poraza koji nas je eliminirao iz utrke za medalju, hrvatska U-16 košarkaška reprezentacija ostala je i bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. U susretu za peto mjesto od mladih Hrvata bila je bolja Francuska rezultatom 59:48.

Mladi hrvatski košarkaši do 16 godina osvojili su šesto mjesto na Europskom prvenstvu u Ukrajini. U svom posljednjem nastupu na europskoj smotri poraženi su od vršnjaka iz Francuske rezultatom 59:48.

 

Razloge za poraz valja tražiti u očajnoj drugoj četvrtini u kojoj je Hrvatska postigla samo dva poena, te u još gorem šutu za tri poena. Naime, hrvatski reprezentativci promašili su 18 uzastopnih pokušaja za tri i na kraju utakmice imali omjer 2/20.

Hrvatska je bila u utakmici samo tijekom prve četvrtine koja je završena prednošću Francuza od dva poena, no uslijedilo je razdoblje od sedam minuta bez hrvatskog koša i drugu četvrtinu Francuska je dobila rezultatom 16:2 i do završetka utakmice komforno zadržala prednost.

U hrvatskim redovima Bruno Skokna bio je najefikasniji s 12 poena, Ante Žižić dodao je 11 uz pet skokova, a Dragan Bender susret završio s devet poena i deset skokova. Kod Francuza najraspoloženiji je bio Stephane Goumbald s 15 poena i osam skokova.

 

Odgovori