Hrvatski dvoboj u prvom kolu PBZ Indoorsa

Danas su započele kvalifikacije za glavni ždrijeb PBZ Indoorsa s povećim brojem hrvatskih tenisača. U glavnom ždrijebu nalazi ih se zasad šest, a sigurno je da će barem dvojica igrati u drugom kolu.

Siguran sudionik drugog kola je Ivo Karlović koji je kao prvi nositelj slobodan na otvaranju turnira, a u drugom kolu igrat će protiv boljeg iz susreta između Marcosa Baghdatisa i Tonija Androića. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj, Androić je u glavni ždrijeb ušao uz pozivnicu organizatora i pobjeda protiv Baghdatisa bila bi iznenađenje.

Borna Ćorić na otvaranju turnira igrat će protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog. Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv boljeg iz meča Mihail Južnji – Blaž Kavčič, a četvrtfinale ovim igračima može donijeti susret protiv Karlovića.

 

S pozivnicom je u glavni ždrijeb ušao i Antonio Veić kojem je prvo kolo donijelo Britanca Jamesa Warda. Bit će to njihov četvrti susret u zadnje dvije godine, Veić je slavio samo jednom i to na zemlji u Santiagu 7:6, 6:1. Posljednja dva susreta pripala su Wardu. Pobjednik ovog meča igra protiv boljeg iz dvoboja Seppi – Haase.

U hrvatskom dvoboju prvog kola sastaju se Ivan Dodig i Mate Delić. Pobjednika očekuje susret protiv Marcela Granollersa ili Jürgena Melzera.

 

Odgovori