Tomislav Pehar:Turnir je definitivno prepoznat u cijelom rukometnom svijetu

Međugorje će i ove godine ugostiti ponajbolje rukometne ekipe iz nekoliko europskih zemalja. Od 21. – 25. kolovoza održat će se 8. međunarodni rukometni turnir „Stanko Sivrić – Međugorje Sportplus Cup 2013“. O pripremama i ovogodišnjem turniru razgovarali smo s direktorom Tomislavom Peharom.

Gospodine Pehar, kako teku pripreme za ovogodišnji turnir?

Pripreme teku ustaljenom dinamikom, a započele su već u 10-om mjesecu 2012. kada se krenulo s osiguravanjem osnovnih preduvjeta potrebnih za održavanje jednog ovako velikog sportskog događaja. Kao i svake godine i za ovogodišnje izdanje Turnira pripremili smo za mnoštvo iznenađenja od kojih izdvajam:GOLUB MIRA – posebna nagrada za ukupne pobjednike turnira (djevojke/muškarci): vrhunska rukometna oprema. U rad smo pustili novu web stranica: www.medjugorje-handball.com i e-mail adresu: [email protected]. Ovaj turnir je uvijek išao u korak s novih tehnologijama i medijima te smo osvježili postojeću Facebook stranicu: Fb/medjugorjehandball, a i otvorili You Tube kanal s promotivnim video-ima o turniru: medjugorjehandball .Napravljena je i nova brošura turnira sa svim potrebnim informacijama za sudionike i posjetitelje te dva promotivna spota sa poznatim rukometnim imenima Marinom Šegom (golman SPR Wisla Plock) i Linom Červarom (Metalurg)pozivaju rukometašice i rukometaše da u što većem broju dođu u Međugorje.

 

I ove godine dolazak na turnir je prijavilo 80-ak ekipa iz nekoliko europskih zemalja.

Svake godine organizacija turnira se unaprjeđuje u svakom pogledu i kvantitetom i kvalitetom. Prijave su u tijeku i ekipe se mogu prijaviti sve do 5.8.2013. tako da još uvijek nemamo konačan broj prijavljenih ekipa. Za sada posebno je veliki odaziv ekipa van BiH tako da sa sigurnošću možemo najaviti ponovno sudjelovanje mladih rukometaša RK CO Zagreb, zatim mladih Latvijaca, po prvi puta sudjelovanje poljskih ekipa, kao i ženske ekipe iz Rumunjske, veselih Crnogorki i Crnogoraca, brojnih ekipa iz Hrvatske, a naravno ne smijem zaboraviti i ženske i muške ekipe iz BiH koji su s nama svih ovih godina. Sve njih naravno pored velikog broja utakmica očekuje i mnoštvo zabavnih sadržaja u prekrasnom ambijentu Sport Centra Međugorje koji su i ove godine „domaćini“ turnira gdje će se održavati svi sportski i zabavni sadržaji.

Pohvale za vrhunsku organizaciju stižu od brojnih rukometnih stručnjaka i medija.

Turnir je definitivno prepoznat u cijelom rukometnom svijetu. Već petu godinu se nalazimo u kalendaru EHF-a(Europske rukometne federacije)i zauzima sve čvršće mjesto na rukometnoj karti svijeta. Pozitivne reakcije i zanimanje za turnir stižu sa svih strana, od samih igračica i igrača do priznatih i poznatih rukometnih stručnjaka koji nas svake godine u sve većem broju posjećuju, a ne smijem zaboraviti niti podršku medija iz cijele BiH i regije, a o Turniru se počelo pisati i u rukometnim medijima u cijeloj Europi.

Vrijednost Turnira su prepoznali i sponzori. Koga biste istaknuli?

Dugoročnost i uspjeh Turnira svakako moramo zahvaliti i svim dobrim ljudima koji nas svih ovih godina podržavaju, a tu moram istaknuti: generalnog sponzora Sport Plus – sportska kladionica, zlatnog sponzora JP EP HZHB, Federalno ministarstvo kulture i sporta, pokrovitelja Općinu Čitluk i njenog načelnika g. Ivu Jerkića, HT Eronet, Sport Centar Međugorje te mnoge druge sponzore i donatore koji su pomagali Turnir u prethodnim godinama.

Odgovori