Ivica Zubac sudjelovao u senzacionalnoj pobjedi nad Cedevitom

Sjajnu su utakmicu u Domu sportova odigrali Cedevita i Cibona, a svi se akteri slažu da je Cibona zasluženo pobijedila, bez obzira na odlučujući koš u zadnjim sekundama. U pobjedi je sudjelovao i naš Ivica Zubac koji je za 13 minuta postigao četiri pogotka, dva skoka i blokadu. 

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine Cedevita je imala priliku slomiti otpor Cibone, no Vukovi se u četvrtom kolu hrvatskog prvenstva nisu dali. Izborili su produžetak, a potom u zadnjem napadu preko Jagodić-Kuridže slavili 77:76.

“Cibona je apsolutno zasluženo dobila i čestitam joj. Nismo bili glavom u utakmici, nismo zaslužili ni produžetak, a meni ostaje pitanje zašto smo bili inertni. Nisam vidio niti jednog svog igrača u punom sprintu, a bili smo neprepoznatljivi i u segmentu agresivnosti”, sažeo je trener Cedevite Jasmin Repeša.

 

Cedevitin Fran Pilepić imao je jedan od šuteva za pobjedu na isteku 40. minute, ali nije uspio pogoditi. “Utakmicu smo trebali prelomiti kada smo imali deset koševa prednosti, ali opustili smo se. Nismo bili ozbiljni, nismo dokrajčili protivnika. Prošli smo se puta protiv Cibone provukli i sada nam se to vratilo”, rekao je.

Strateg Cibone Slaven Rimac posebno je zadovoljan bio prikazanim zalaganjem svojih košarkaša.

“Pokazali su izuzetnu želju. Puno se traži od njih i neki ne mogu odgovoriti na sve zahtjeve, ali ostavili su srce na terenu. Zaslužili smo dobiti nakon šest ili sedam poraza u završnicama ove sezone. Najviše me raduje da nismo gubili vjeru”, izjavio je.

Strijelac pobjedonosnog koša, Marko Jagodić-Kuridža, također je istaknuo borbenost kao ključni element.

 

Odgovori