Ivo Ćavar sjajan u dresu Širokog

Odličnu, borbenu i rezultatski neizvjesnu utakmicu odigrali su Široki i Posušje. Povratak Posušja nakon više sezona u Prvu ligu BiH, te startna pobjeda nad Bosnom digli su navijače Posušja na noge, pa su pohrlili u dvoranu na Pecari, frenetično bodrili svoje ljubimce u crno – žutim dresovima i stvorili sjajan ambijent. Može se slobodno kazati navijači Posušja dominirali su na tribinama Pecare. Domaćin je gotovo cijeli susret bio u vodstvu, no nije uspijevao otići na veću prednost. Uporni igrači Posušja držali su domaćina na “oku” i na “distanci”. Sjajnom energijom svaki put kad bi Široki napravio seriju vraćali su rezultat u egal. Gotovo cijelu utakmice iznijele su početne petorke. Posušje nema kvalitetnijih rješenja u rotaciji i svaki put kad bi izašao netko iz početke petorke trener Domagoj Kujundžić bio je na mukama. S druge strane smanjena je bila i rotacija Širokog jer su Mate Vucić i Ivan Kučan zbog ozljeda susret odgledali s tribina. Samo jednom je Široki otišao na dvoznamenkastu prednost kada je Ivo Ćavar pogodio tricu za 60:50, no Posušje se brzo vratilo i držalo domaćina na “žeravici” praktično do posljednjih trenutaka utakmice. U penal – završnici domaćin je bio uspješan i zadržao stečenu prednost za drugu pobjedu.
-Pružili smo snažan otpor momčadi Širokog koja igra kvalitetnu i organiziranu košarku. Nije bilo lako parirati im jer igraju presing po cijelom terenu. Moram čestitati svojim momcima na uloženoj energiji. Imali smo dosta pogrešaka, to nas je koštalo,

čestitke

Širokom, idemo dalje spremiti se za Leotar, – kazao je Domagoj Kujundžić.

-Očekivali smo tešku utakmicu jer Posušje ima dvojicu dobrih Amerikanaca, ima Marka Ramljaka za koje znamo da je odličan igrač. Bili su iznimno motivirani podrškom s tribina, tako da smo se dobro namučili. Imalo smo nekoliko puta priliku prelomiti utakmicu, ali to je tako, dođe do malog opuštanja i protivnik te stisne. Ali to je do nas, falili su nam Vucić i Kučan u rotaciji, vjerujem da će nam se brzo vratiti, – dodao je Danijel Jusup.
Široki su do pobjede nosili Luka Božić s 26 poena, 10 skokova i 4 asistencije, te kapetan Josip Bilinovac s 9p, 5s i 9a i Ivo Ćavar sa 17p, 5s i 3a. Kod Posušja su dominirali Amerikanci Alan Wiggins s 22p, 12s i 3a i Dontay Caruthers s 12p, 8s i čak 15a, te Marko Ramljak s 20p, 7s i 2a.

 

Odgovori