Krajan: “Borna i Marin sigurni su za singl, par je još potpuno otvoren”

Željko Krajan nema velikih dvojbi oko sastava za finale Davis Cupa, zna se da će u singlu nastupiti Borna Ćorić i Marin Čilić, a otvoren je jedino par u kojem ima više opcija.

“Malo je prerano, ali praktički je zagarantirano da u svim pojedinačnim mečevima imamo Bornu i Marina. I oni konkuriraju za parove su poznati, tu su Pavić i Dodig koji su igrali u Zadru, ali nisu uspjeli dobiti svoj meč. Tu je definitivno u igri i Nikola Mektić koji je 15. na rang listi, ali i Franko Škugor koji je bio i u Zadru. Svi znamo da je parove igrao i Marin zadnjih godina i imao velikih pobjeda, jedino nam je još taj par nepoznanica”, kaže Krajan.

Što se Francuza tiče, tamo je sve potpuno otvoreno, a Krajan smatra kako je jedino Richard Gasquet siguran.

“Teško je reći, jedini koji mi se čini siguran je Gasquet. Za drugog igrača teško je reći, možda Monfils koji u zadnje vrijeme ponovno igra puno turnira i čini se kao da se želi nametnuti izborniku. Međutim imaju neke nerazriješene odnose, nije bio niti u Zadru gdje je potjeran iz momčadi. Imaju i Simona s kojim Marin ne voli igrati i koji nije u životnoj formi, ali i Pouillea koji je imao problema s ozljedom, ali je i dalje visoko na rang listi. Tu je i Chardy koji može uskočiti, Tsonga koji je bio ozlijeđen, ali sve su to igrači koji mogu dobro odigrati barem taj jedan meč.”

Hrvatski teniski savez uputio je prigovor ITF-u zbog prekasnog otvaranja terena za treninge i pripreme pa će tako teren u Lilleu biti spreman tek od srijede.

“To nam ne godi, istina da je u pitanju samo jedan dan treninga, ali kada imaš još samo dva dana, onda je to velika razlika. Trenira se na manjim terenima, istoj podlozi u drugoj dvorani, ali to je drugi ambijent i jednostavno neusporedivo. Mislim da smo tu dosta zakinuti i da se možemo žaliti. Koliko znamo tjedan prije igra se utakmica ragbija i vadili su se na to da nemaju vremena napraviti taj zemljani teren, no postoje pravila i ne bi se trebalo nikome ugađati. Ne vjerujem da će to na kraju biti presudno, ali taj podatak nam definitivno ne odgovara.”

Odgovori