Mamić iz Međugorja: Nisam se ni u snu nadao da ću biti presuđen ijedan dan

Kao prvo htio bih se nešto dogovoriti, možete sve pitati, ja sam bio otvorenog srca”, počeo je konferenciju Zdravko Mamić. Rekao je da će pokušati odijeliti pravnu i emotivnu stranu.

“Nisam ni u snu se nadao da ću biti presuđen ijedan dan”, kaže. Da ste me pitali to prije nekoliko dana, rekao bih otkud to da je moguće presuditi mene ili bilo koga u ovom predmetu, dodao je.

“Ne hinim da nisam zgrožen, ali se dobro osjećam. Presuda me iznenadila, ali ono što me emotivno čini tužnim je obrazloženje presude, Vjerujte da sudmi duplu kaznu izrekli danas to meni ništa ne bi značilo. Značilo bi mi da sam slobodan čovjek. Ali kad sam čuo obrazloženje presude, onda mi se miješaju tuga i bijes i moram samo vidjeti kakav će biti moj odgovor. A moj odgovor će biti oružje koje zasad nikad nije zabilježeno na područjima niti Hrvatske niti BiH. Ne mislim na oružje kojim se puca. I ne bih htio biti u koži ljudi koji su ovo sve napakirali i presudili”, rekao je.

“Ovako drsko presuditi čovjeka nevinoga, ti monstrumi neće od danas mirno spavati”; poručio je Zdravko Mamić i ponovio da se radi o monstuoznoj, lažnoj i podloj presudi čije ga obrazloženje čini, kaže, bijesnim, opasnim. “I mogu očekivati svašta. Jer su prepisali apsolutno ono što je DORH odnosno USKOK zahtijevao. Prepisali su njihovu konstrukciju i od riječi do riječi to pretočili u presudu”, rekao je Mamić koji je dodao da ne zna zašto je suđenje trajalo godinu i pol dana.

Odgovori