Marin Čilić glatkom pobjedom prekinuo loš niz i prošao u drugo kolo u Baselu

Iako je u prvom kolu mogao na papiru i bolje proći što se tiče protivnika, Marin Čilić nije dopustio iznenađenje i svladao je Denisa Shapovalova čak i lakše od očekivanja.

Mladi Kanađanin konstantno napreduje i nije među tenisačima koji su najpoželjniji na startu nekog turnira, no Marin je odigrao odličan meč i slavio rezultatski dosta glatko sa 6:4, 6:2.

Za razliku od posljednjih mečeva u kojima je Marin dobro krenuo i nakon toga potpuno padao te bilježio poraz, ovaj putje nastavio tamo gdje je stao i uspješno je okončao posao.

U meč je ušao s 4:0 da bi nakon toga Shapovalov smanjio na 4:3 i pojavio se strah od još jednog već višenog pada u igri te povratka protivnika u meč, međutim, ovaj put to se nije dogodilo. Čilić je zadržao stečenu prednost i uzeo prvi set sa 6:4.

Drugi set bio je još bolji za Marina, ponovno je napravio dva breaka, ali ovaj put nije dopustio Shapovalovu da vrati barem jedan te je sa 6:4, 6:2 otišao do pobjede.

Marin je do pobjede došao uz samo 50 posto ubačaja prvog servisa i bez ijednog pogođenog as servisa. Izborio je nastup u drugom kolu gdje će igrati protiv boljeg iz meča između Ryana Harrisona i Mariusa Copila.

ATP Basel, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) – Denis Shapovalov (Kanada) 6:4, 6:2

Odgovori