Marin Čilić oprostio se od Australian Opena bez osvojenog seta

Prvi hrvatski predstavnik koji je izašao na teren bio je Marin Čilić i već u prvom kolu završio svoj put u Melbourneu. Marin je poražen od Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:2, 7:6.

Bio je to još jedan meč u kojem je Marin dosta toga poklonio, a treba priznati i kako je Dimitrov odradio dobar meč i za razliku od Čilića, nije puno griješio.

U prvom setu presudio je break kod 3:3 kada Dimitrov dolazi do 15:40 i odmah realizira tu situaciju i dolazi do prednosti. Do kraja seta bez problema ju je zadržao.

Drugi set bio je još lošiji za Marina, tu je Čilić vrlo brzo ušao u veliki zaostatak, Dimitrov je stigao do 5:1 i mirno priveo set kraju.

Mogao je Čilić produžiti meč, u trećem setu poveo je s 5:3, imao i set loptu, ali Dimitrov se izvukao i vratio izgubljeni servis. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Marin izgubio sa 7:5 i oprostio se od turnira.

Dimitrov je Imao osam winnera više i čak 22 neprisiljene pogreške manje. Čilić ih je skupio 41, dosta je izlazio na mrežu, a tamo je svaki drugi put izgubio poen.

Australian Open, prvo kolo:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 18) – Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 6:2, 7:6(5)

Odgovori