Marin Čilić poražen u lošem izdanju protiv Guillerma Garcije Lopeza

Marin Čilić nije uspio proći prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Rimu. Protivnik mu je bio španjolski zemljaš Guillermo Garcia Lopez koji je odnio pobjedu u dva seta…

Iako ždrijeb nije bio naklonjen Marinu Čiliću na početku turnira u Rimu, ipak se očekivao bolji nastup. Međutim protiv Guillerma Garcije Lopeza se mučio i nije prikazao najbolju igru.

U jednom od onih dana kada je broj pogrešaka prevelik, Čilić je poražen za sat i 44 minute igre sa 6:4, 6:3 čime je ostao bez prolaza u drugo kolo i dvoboja protiv boljeg iz meča Martina Kližana i Aleksandra Dolgopolova.

 

Prvi gem u meču pokazao je što Marina čeka. Problemi na servisu i odmah break Španjolca koji je zadržao do kraja seta. Čilić je i u naredna dva svoja servis gema spašavao break lopte dok je jednom u tom razdoblju došao do šanse za povratak. Ozbiljnije je zaprijetio na kraju seta kada je uspio doći do tri break lopte u trenucima kada je Garcia Lopez servirao za set. Ipak nije ih uspio iskoristiti i Španjolac je poveo sa 6:4.

U prvom gemu drugog seta ponovno se našao pod pritiskom, uspio je spasiti čak šest break lopti, ali sredinom seta je ipak izgubio servis. Poveo je Garcia Lopez s 3:2, preuzeo inicijativu u meču i na kraju još jednom došao do breaka i prolaza u drugo kolo.

Španjolac je potvrdio svoju kvalitetu na ovoj podlozi dok Marin i dalje nije u vrhunskoj formi i još uvijek traži kontinuitet.

 

Odgovori