Marin Šego odličan u pobjedi Kielcea

Liga prvaka i njeno deveto kolo ove je subote nastavljeno susretom skupine D između Kielcea i Dunkerquea u kojemu su nakon zanimljive i dobre borbe pobjeda, kao i novi europski bodovi pripali poljskoj momčadi koja je u dvoboj krenula bez Piotra Chrapkowskog, Krzysztofa Lijewskog i Tomasza Rosinskog.

Uz čak četiri Hrvata u početnom sastavu, Marina Šegu među vratnicama te Ivana Čupića, Manuela Štrleka i Denisa Buntića na terenu, domaćin dobro ulazi u susret te upisuje uvodnih 6:5 da bi se do završnice prvog dijela odvojio i na 12:10. Iako gosti pružaju dobar otpor te sigurno pušu za vrat suparniku, domaća momčad sigurno čuva stečeno vodstvo, posebice predvođena raspoloženim Julenom Aguinagaldeom. Do odlaska na odmor poljski prvak tako osigurava vodstvo 19:15.

 

U nastavku susreta trener Dujšebajev ima priliku za rotaciju gotovo cijele momčadi stoga među vratnice ulazi Slawomir Szmal, a sigurni domaći rukometaši odlaze na 20:15, kao i 25:20. Iako Francuzi tada dolaze na minus tri (22:25), sigurni su još jednom Poljaci koji se odvajaju i na 27:22 te prevođeni hrvatskim krilima Čupićem i Štrlekom do samoga kraja čuvaju stečenu prednost za konačno slavlje 36:32. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Julen Aguinagalde, Karol Bielecki i Ivan Čupić s po šest postignutih pogodaka, Denis Buntić dodao je njih četiri, Manuel Štrlek tri, Marin Šego i Slawomir Szmal sakupili su sedam obrana, dok je najbolji kod Dunkerquea bio Baptiste Butto s pet golova golova, a William Annotel zaustavio je sedam lopti.

 

Odgovori