Marin Šego sjajan u pobjedi Hrvatske protiv Mađarske

Prvo okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije nakon Europskog prvenstva trebalo je donijeti i dvije utakmice u EHF Euro Cupu, međutim prvi susret je otpao zbog loše epidemiološke situacije u Slovačkoj te je tako Hrvatska krenula od drugog kola i susreta protiv Mađarske u Osijeku.

I Hrvatska i Mađarska u ovaj susret ušli su značajno oslabljeni, čak 11 igrača moralo je odbiti Linu Červara dok su Mađari bez niza igrača Veszprema, Szegeda, Tatabanye… U konačnici Hrvatska je pokazala kako ima veću širinu i upisala je pobjedu 31:27.

Susret je igran u Osijeku bez prisustva navijača, a od početka je Hrvatska bolje krenula i ostvarivala prednost.

Manuel Štrlek i Domagoj Duvnjak povukli su u prvim minutama, Štrlek je zabio tri, a Duvnjak dva gola za vodstvo Hrvatske 5:2. Mađari su ipak pronašli način kako zaustaviti hrvatski nalete te su serijom 4:1 uhvatili priključak, a sredinom prvog dijela golom Boke čak su i poveli 8:7.

U završnici prvog dijela Hrvatska je opet bila bolja i ponovno se odvojila, ovaj put na najvišu prednost od plus četiri i odnijela ju je na odmor.

U drugi dio bolje kreću Mađari koji otvaraju poluvrijeme serijom 5:1 i poravnavaju na 18:18. Sve do zadnjih deset minuta bili su za petama Hrvatskoj, nisu dopuštali odvajanje, ali nakon gola Szite za 27:26 u 54. minuti ipak su pali i Hrvatska do kraja susreta radi 4:1 i odnosi pobjedu 31:27.

Odgovori