Martić kao lucky loser ušla u glavni ždrijeb, Čilić i Ćorić saznali protivnike

Ovog tjedna na rasporedu je veliki turnir u Cincinnatiju na kojem nastupaju i tenisači i tenisačice, a hrvatski tenis imat će dva predstavnika u muškoj i jednu predstavnicu u ženskoj kategoriji.

Marin Čilić i Borna Ćorić čekali su ishod kvalifikacija i saznali protiv kojih kvalifikanata će igrati u prvom kolu.

Marinu je ždrijeb donio Španjolca Jaumea Munara, 57. igrača svijeta koji je u kvalifikacijama bio bolji od Chrisa O’Connella i Stevea Johnsona koje su svladani u tri seta. Munara je Marin svladao u jedinom njihovom međusobnom dvoboju ove godine u Adelaideu sa 7:6, 6:2.

Sreće nije imao Ćorić koji mora na 33. igrača svijeta, mladog Talijana Lorenza Musettija koji je pak u kvalifikacijama u tri seta bio bolji od Nijemca Altmaiera pa je nakon toga u dva seta svladao Dušana Lajovića.

Kod tenisačica Petra Martić poražena je u zadnjem kolu kvalifikacija od Ukrajinke Anheline Kalinine sa 6:7, 6:4, 6:1, ali je kao lucky loser ušla u turnir. U prvom kolu igrat će protiv Francuskinje Caroline Garcije s kojom se dosad susrela četiri puta i tri puta izgubila. Jedinu pobjedu ostvarila je ove godine u Lausannei gdje je u polufinalu slavila sa 6:4, 1:6, 6:3.

Odgovori