Nakon što je prebolio koronavirus Zubac se vratio na teren

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac zaigrao je svoje L.A Clipperse po prvi puta otkako je stigao iz Orlanda.

Odigrao je hrvatski reprezentativac samo 13 minuta u porazu od Sacramento Kingsa 106:102 i pritom upisao dva poena i šest skokova, ali važnije od svega, otrkio je što se događalo u ranijem periodu i zašto se nije odmah priključio pripremama svoje nove momčadi.

– Bio sam pozitivan na koronavirus, ali sada je sve u redu. Testirao sam se svaki dan i čekao sam da budem potpuno čist kako bi se mogao priključiti svojoj momčadi. Nisam imao puno simptoma, osjećao sam se umorno nekoliko dana i izgubio sam osjet njuha. Bilo je teško jer nisam mogao trenirati, radio sam neke stvari kako ne bi potpuno ispao iz forme, ali ništa ne može zamijeniti pravi trening i utakmice. Radio sam koliko sam mogao, ali volio bih da sam bio s ekipom.

Nekoliko riječi o svojem igraču rekao je i legendarni trener Doc Rivers, prenose Sportske novosti.

– Iako je prebolio COVID, Zubac je bio jedan od najboljih na treninzima preko video veze. Ipak, nije važno koliko se trudite na treningu, jer košarkaške utakmice su nešto sasvim drugo i nije čudno da je u pojedinim trenucima izgledao zadihano. Ali, sve u svemu, Zubac je u ovoj utakmici odradio dobar posao – prenosi Večernji List.


Odgovori