Od sutra kreće prodaja ulaznica za veliki spektakl “Gem Set Hrvatska”

Nažalost, sva djeca u Hrvatskoj nemaju mogućnost bavljenja sportom jer dolaze iz sredina u kojima nema sportske infrastrukture, a upravo je to bio glavni razlog koji je potaknuo Zakladu Marin Čilić na organiziranje jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla koji će se održati 12. lipnja 2019. na SRC Šalata. Ulaznice kreću u prodaju sutra, a moći će se osigurati putem sustava ulaznice.hr.

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Franko Škugor izaći će na centralni teren na zagrebačkoj Šalati i zaigrati teniske mečeve u parovima, a pridružit će im se i Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić. Sve ih je povezao i spojio naš najbolji tenisač Marin Čilić te njegova Zaklada koja organizira ovo jedinstveno druženje.

„Jako puno nas sportaša koji smo uspjeli i koji smo ostvarili vrhunske rezultate, dolazimo iz malih sredina i znamo koliko su sportska infrastruktura i pravi uvjeti važni za zdravi razvoj djece. Želimo svoj djeci Hrvatske poslati poruku da je važno da se bave sportom, da se igraju i žive sretno, a uz to ćemo i pomoći OŠ Tordinci. Nadamo se da će upravo iz tog mjesta izrasti još jako puno vrhunskih sportaša“, izjavio je Marin Čilić.

SRC Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a mjesto je ovo na kojem su brojni zagrebački sportaši započeli svoje karijere.

„Zahvalan sam Marinu i njegovoj Zakladi što je odabrao Šalatu za mjesto ovako plemenitog događanja i što nam je tako dao priliku da se uključimo u cijeli projekt. Ovo će biti veliki dan za Zagreb ali i za cijelu Hrvatsku. Marin je još jednom pokazao da nije samo vrhunski sportaš nego i čovjek velikog srca. Sportaši su najveći ambasadori našeg grada i zemlje te vam svima želim zahvaliti na ovoj humanoj gesti“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatska turistička zajednica također je podržala projekt Gem Set Hrvatska.

”Iznimno mi je drago što smo dio ovog velikog humanitarnog projekta koji je ujedinio i okupio velikane hrvatskog sporta u zajedničkom plemenitom cilju, a unaprjeđenje sportske infrastrukture u manje razvijenim sredinama to svakako jest. Veseli nas nastavak uspješne suradnje s Marinom i vrhunskim hrvatskim sportašima uključenima u ovaj projekt. Nastavit ćemo brendirati i promovirati nacionalni turizam kroz sport i suradnju s uspješnim sportašima koji su dokazano naši najbolji ambasadori“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je Hrvatska u svjetskim okvirima najprepoznatljivija po turizmu i sportu.

Jedan od sportaša koji će pokazati svoje vještine u tenisu je i Valent Sinković:

„Brat i ja smo rođeni u Zagrebu, živimo u Zagrebu i teško nam je uopće pojmiti da neka djeca nemaju adekvatni prostor za bavljenje sportom. Kad se najbolji sportaši okupe na jednom mjestu mislim da se mogu pokrenuti i napraviti velike stvari. Zato smo s oduševljenjem smo prihvatili poziv. Bit ćemo tamo i podržati ovaj projekt, a nadam se da se vidimo svi u zaista velikom broju na Šalati.”

U odabiru škole za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta pomogla je Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a poziv za prijavu poslan je ravnateljima osnovnih škola koje dolaze županija potpomognutog područja. Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti.

Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema niti igralište niti dvoranu. Da je sport važan za djecu potvrdio je i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te je naglasio da je važno da djeca od najranijih dana steknu naviku i da im sport bude stil života. Na lokaciji će organizirati zanimljive aktivacije za sve posjetitelje koje će početi već u 12 sati.

Podsjećamo, “Gem Set Hrvatska” humanitarno je i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima.

Odgovori