Sigurni Buntić i Šego u slavlju Kielcea, Kiel nadigrao branitelja naslova

Treći francuski predstavnik u Ligi prvaka u prvom susretu osmine finala ugostio je poljski Kielce, ali nije uspio stići do uspjeha. Iako je Montpellier dobro ušao u susret i poveo 3:2 preko Issama Teja, ubrzo su gosti pojačali tempo te su serijom 3-0 prešli u vodstvo od dva pogotka (6:4). Montpellier je u igri držao raspoloženi Dragan Gajić koji je s tri uzastopna gola smanjio zaostatak svoje ekipe na 8:9 te se francuska ekipa držala uz sam bok Kielceu sve do posljednje minute prvog dijela susreta kada su se Poljaci uspjeli odvojiti na +3 (16:13).

Uvodne minute nastavka donijele su nešto bolju igru Montpelliera koji je nanovo stigao na pogodak minusa (16:17), a Kielce se odvojio od domaćina tek u 50. minuti dvoboja kada za 25:22 sigurni bivaju Denis Buntić, Michal Jurecki i Tomasz Rosinski.

Francuzi se nisu predali te su s tri uzastopna gola poravnali rezultat na 25:25 stoga je do 58. minute utakmice bilo vrlo borbeno. Utakmicu su na kraju presudili Uroš Zorman i Julen Aguinagalde koji postavljaju konačnih 29:26. Kielce je do pobjede vodio Karol Bielecki sa šest pogodaka, njih tri dodao je Denis Buntić, Ivan Čupić i Manuel Štrlek zabili su svaki po dva, Željko Musa nije postigao pogodak, dok je Marin Šego na vratima obranio sedam lopti. Kod Montpelliera istaknuo se Vid Kavtičnik sa sedam zgoditaka, a njih šest imao je Diego Simonet.

 

Odgovori