Ždrijeb Roland Garrosa šaren za Hrvate – tenisači nisu bez šanse

Nakon što su okončani svi kvalifikacijski dvoboji, poznat je i potpun ždrijeb Roland Garrosa. Hrvatski tenisači bili su nešto sretniji od tenisačica…

Borna Ćorić prvog protivnika ima u Samu Querreyu, Amerikancu s kojim se još nije susretao, ali protiv kojeg nije bez šanse. Querrey je poznat po dobrom servisu i voleju te će Ćorić morati biti spreman za takvu igru. Pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz meča između Tommyja Robreda i Andreja Golubjeva.

Neugodnog protivnika dobio je Marin Čilić koji je daleko od prave forme, a morat će igrati protiv Robina Haasea koji se upravo na zemlji najbolje snalazi.

Čilić ima dobra iskustva s Haaseom, jedina dva poraza ubilježio je još prije više od deset godina u juniorskom tenisu, a kasnije je Marin dobio sva četiri međusobna dvoboja. 2008. godine susreli su se u Roland Garrosu, a tada je Čilić bio bolji sa 7:6, 6:2, 7:6 dok su naredna dva meča završena pobjedama Čilića u tri seta. Pobjednik ovog meča u drugom kolu igra protiv boljeg iz dvoboja Jamesa Duckwortha i Andree Arnaboldija što bi trebala biti lakša zadaća.

Ivanu Dodigu ždrijeb je donio veterana Radeka Štepaneka što nije loš izbor. Nekada ranije Štepanek bi bio favorit, međutim Čeh je danas na kraju svoje igračke karijere i Dodig s pravom može očekivati prolaz u ovom dvoboju. Dosad su se jednom susreli i to još 2007. godine u Gstaadu gdje je Štepanek bio bolji u dva seta. Težak posao očekuje pobjednika ovog meča u drugom kolu gdje prijeti Tomaš Berdych.

 

Odgovori