Davis Cup: Hrvatska oslabljena u Poljskoj, Dodig otkazao zbog ozljede leđa

Od 4. do 6. travnja ove godine Hrvatska u 2. kolu Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa gostuje u Varšavi kod Poljske. Izbornik Željko Krajan imao je, prilikom prijavljivanja sastava, loše vijesti. Naime, neće moći računati na Ivana Dodiga.

“U posljednje vrijeme zbog ozljede leđa nije trenirao dobro i nije fizički spreman, pa smatra da ne bi mogao pomoći reprezentaciji. Želi iskoristiti ovo vrijeme za oporavak i pripreme za nastavak sezone. Jasno, s Ivanom računamo za ubuduće, sad je najvažnije da se oporavi i riješi zdravstvene probleme. Svakako nam je potreban”, izjavio je Krajan.

Dodig je nastupio na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju gdje je u pojedinačnoj konkurenciji ispao u drugom kolu, baš kao i u konkurenciji parova. Baš je u ponedjeljak s Brazilcem Marcelom Melom izgubio od Feliciana Lopeza i Maksa Mirnjeg.

 

U 13 ovosezonskih mečeva u singlu Dodig nije pokazao dobru formu te je ostvario samo pet pobjeda, no ipak su njegovim izostankom šanse Hrvatske znatno smanjene.

Tako će drugi igrač u pojedinačnoj konkurenciji vjerojatno biti Borna Ćorić (293. tenisač svijeta u singlu), baš kao prošlog rujna u Umagu protiv Velike Britanije, dok će u parovima debitirati Mate Pavić (54. tenisač svijeta u parovima) i Marin Draganja (51.). Prvi će reket, naravno, biti Marin Čilić (26. u singlu).

“U paru računam na Matu i Marina, iako je jasno da im neće biti lako jer su Fyrstenberg i Matkowski sjajna kombinacija. Ipak, imamo pravo vjerovati da u paru možemo osvojiti bod. Pavić i Draganja su uigrani, imali su nekoliko jako dobrih rezultata i pobijedili neke jako dobre parove. Pritisak će biti na Poljacima, jer se u tome meču pobjeda očekuje od njih. Mi ćemo s razlogom također biti optimisti”, poručuje Krajan.

Draganji će to biti prva Davis Cup akcija, a Paviću i Ćoriću druga. Obojica su debitirala lani protiv Velike Britanije.

Pavić i Draganja lani su zajedno osvojili čak šest Challengera, a ove su godine igrali finale Chennaija te polufinala u Zagrebu i Marseilleu. Na tom su putu porazili respektabilne parove poput Begemann/Emmrich, Erlich/Rosol i Fleming/Hutchins.

Prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Poljske u Davis Cupu igrat će se na podlozi “rebound ace synpave” u dvorani Torwar izgrađenoj 1953. te preuređenoj 1999. godine. Dvorana ima kapacitet 4838 gledatelja.

Hrvatska je kao nositelj bila slobodna u 1. kolu te će joj ovo biti prvi ogled od onog s Velikom Britanijom u rujnu 2013. Poljska je pak ove godine u 1. kolu Prve skupine Euroafričke zone s 3-2 svladala Rusiju. Pobjednik susreta Poljska – Hrvatska ide u kvalifikacije za Svjetsku skupinu koje će se održati u rujnu ove godine.

Poljske boje branit će, osim Mariusza Fyrstenberga (19. na ljestvici parova) i Marcina Matkowskog (20.), još Jerzy Janowicz (20. na ljestvici u singlu) i Michal Przysiezny (75.).

 

Odgovori