Marin Čilić propustio veliku priliku, Dimitrov se provukao i slavio u tie-breakovima

Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Mastersa 1000 u Parizu porazom od Grigora Dimitrova s dva puta po 7:6. Čilić je imao puno prilika za odvesti meč na svoju stranu, ali nijednu nije iskoristio…

Grigor Dimitrov ide u osminu finala Mastersa 1000 u Parizu nakon pobjede protiv Marina Čilića koji mu je stvarao dosta problema, ali nijednom nije uspio napraviti onaj ključni korak.

Čak deset break prilika imao je Marin – nije iskoristio nijednu. S druge strane, Dimitrov nije niti imao break lopte, imao je više neprisiljenih pogrešaka, ali i u ključnim trenucima reagirao je bolje od hrvatskog tenisača.

 

U prvom setu Čilić je u tri gema ukupno propustio šest break lopti i umjesto da riješi set ranije, otišlo se u tie-break. Tamo je nakon 2:1 izgubio oba poena na svoj servis, Dimitrov to nije propustio, pobjegao je na 6:1 i s ukupno šest poena u nizu stigao do set lopti. Iskoristio je treću za prvi set.

Vrlo sličan bio je i drugi set. Ovaj put četiri neiskorištene break lopte u dva gema, ulazak u 13. igru gdje Dimitrov ponovno bježi i rješava meč u svoju korist.

Marin tako propušta veliku priliku i kako je Karlović dan ranije mogao pobijediti Roger-Vasselina, tako je i Čilić propustio svoje prilike protiv Dimitrova koji slavi sa 7:6(3), 7:6(2).

 

Odgovori