Dodig i Granollers idu dalje, prvi nositelji sljedeći na putu

Ivan Dodig i Marcel Granollers probili su se u polufinale parova na ATP turniru iz serije 500 na dvoranskoj tvrdoj podlozi Rotterdama. Trećepostavljeni hrvatsko-španjolski dvojac opravdao je ulogu favorita u četvrtfinalu u Nizozemskoj sa 6:3 i 6:4 protiv češko-indijske kombinacije Tomaš Berdych/Rohan Bopanna.

Dodig i Granollers će se u polufinalu sresti s prvim nositeljima, Francuzima Pierre-Huguesom Herbertom i Nicolasom Mahutom. Herbert i Mahut prošli su četvrtfinale s 4:6, 7:6(6) i 10:6 protiv Mate Pavića i Austrijanca Alexandera Peye, protiv kojih su nadoknadili zaostatak od 5:3 u drugom setu i spasili tri meč-lopte kod 15:40 na servisu u devetom gemu.

Prolaskom u vrlo napetom ogledu, prvopostavljeni francuski dvojac proslavio je drugu uzastopnu pobjedu protiv para s hrvatskim tenisačem. Herbert i Mahut su u srijedu u prvom kolu bili bolji od Marina Čilića i Srbina Nenada Zimonjića, a Dodig će se u suradnji s Granollersom nadati sretnijem ishodu nego su ga ostvarila dvojica sunarodnjaka.

ATP Rotterdam, parovi, četvrtfinale:
Herbert/Mahut (Francuska, 1) – M. Pavić/Peya (Hrvatska/Austrija) 4:6, 7:6(6), 10:6
Dodig/Granollers (Hrvatska/Španjolska, 3) – Berdych/Bopanna (Češka/Indija) 6:3, 6:4

Odgovori