Trener ŽNK Brotnjo Josip Ćavar: Ženski nogomet u Brotnju ima budućnost

Nogometašice Brotnja pobjedom nad liderom prvenstva još jednom su pokazale kako ženski nogomet u Brotnju ima budućnost.  O utakmici, planovima za budućnost i klubu, razgovarali smo s trenerom Josipom Ćavarom.

Gospodine Ćavar, čestitke na izvrsnoj igri i pobjedi  protiv ŽNK Sana. Jeste li očekivali pobjedu s obzirom da ste u ovoj utakmici igrali bez šest standardnih prvotimki?

Naša pobjeda na posljednjoj utakmici je došla velikom požrtvovnošću, bez šest  standardnih igračica. Cure koje su ih zamijenile, ugodno su me iznenadile i  nisam bio svjestan njihovih kvaliteta. Za pobjedu su najzaslužnije cure koje su ostavile srce na terenu,  dokazavši tako da se kroz trening i ljubav prema nogometu može puno postići.

Koja su Vaša očekivanja do kraja sezone?

Do kraja sezone očekujemo pobjedu u dvije preostale utakmice, nadamo se kiksu Sane koja će ugostiti ekipu Sloge. Nije nemoguće da dočekamo odlične vijesti iz Sanskog Mosta, jer Sloga se diže iz utakmice u utakmicu i bit će više nego težak protivnik domaćim igračicama. Za nas nije tragedija ako se ne plasiramo u Prvu ligu FBiH, jer ćemo se i dalje kroz naporan rad truditi prikazati lijep nogomet pred našom vjernom publikom.

Ženski nogomet je tek u začetku na ovim prostorima. Je li u potpunosti prihvaćena ideja o ovome sportu u Brotnju?

Ideja ženskog nogometa u Brotnju je prihvaćena odlično, iako bi to trebalo biti i bolje, jer još puno djece bi igralo najljepšu igru na svijetu, ali su roditelji skeptični i misle da kopačke nisu za pripadnice ljepšeg spola.

U čemu je snaga Vaše momčadi?

Ne bih želio nikoga posebno isticati nego kolektiv ekipe. Snaga našega kluba je  zajedništvo koje i u svlačionici i van nje. Koristimo svaku priliku za zajedničko druženje. Naša snaga će biti još jača za nekoliko godina, jer imamo mlađih cura koje su jako talentirane i koje će uz ozbiljan rad zaigrati i u velikim klubovima, u to sam siguran. Posebno želim istaknuti upravu kluba koja čini da sve prođe u najboljem redu, ne samo u zajedništvu i druženju, nego u svim segmentima kluba. Pored uprave, želim istaknuti i svog kolegu Leonarda koji se trudi da cure budu fizički spremne i da mogu igrati i tri poluvremena ako treba.

Velike zasluge idu i predsjedniku kluba Dani Bevandi,  dopredsjedniku Danijelu Sabljiću i sportskom direktoru Mateu Musi, kao i generalnom pokrovitelju kluba, tvrtki xSoft.

 

Odgovori