Marin Čilić u dva seta sredio talijanskog igrača s pozivnicom

Uz malo kompliciranja u drugom setu, Marin Čilić preskočio je prvu prepreku u Rimu. Nastup u Madridu i trovanje hranom koje ga je izbacilo iz četvrtfinalnog meča je iza njega i Čilić je već u Rimu izgledao bolje.

Andrea Basso daleko je od ozbiljnog tenisa, on vrlo rijetko nastupa i na Challengerima, uglavnom karijeru gradi na ITF turnirima, a protiv Čilića izdržao je na terenu sat i 40 minuta.

Kako je meč krenuo, činilo se da će to biti ekspresno odrađen posao s Marinove strane. Prvi set uzeo je sa 6:1 za samo pola sata igre, ali u nastavku je Basso malo zakomplicirao dvoboj.

Talijan je poveo u drugom setu s 2:0 i Čilić se morao vraćati, nanizao je četiri gema da bi Basso u maratonskom osmom gemu uspio vratiti izgubljeni servis.

Ipak završnica seta pripala je Marinu koji je u zadnja tri gema izgubio ukupno tek tri poena i sa 6:1, 7:5 izborio je nastup u drugom kolu.

U drugom kolu igrat će protiv pobjednika meča između Grigora Dimitrova i Jan-Lennarda Struffa, a upravo protiv Struffa je igrao na prošlom turniru u Madridu te ga je svladao u tri seta.

Rim, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) – Andrea Basso (Italija, WC) 6:1, 7:5

Odgovori