Bariša Krasić među najboljima u redovima Zadra

Košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do iznenađenja u Kragujevcu. Vrlo dobri domaćin upisao je pobjedu 92:79, zahvaljujći učinkovitom napadu s malo pogrešaka. Zadrani su se nadali boljem otporu i tijesnoj utakmici, međutim Radnički je bio ovaj put bolji…

Dan nakon povijesne skupštine košarkaši Zadra nisu uspjeli zaokružiti lijepi vikend pobjedom u Kragujevcu. Domaćin je odradio nadahnutih 40 minuta, bio je bolji i na kraju je zasluženo slavio sa 92:79.

 

Trener Zadrana Ante Nazor uoči ovog gostovanja se nadao kako će njegova momčad biti na razini svojih najboljih predstava od ove sezone što bi trebalo biti dostatno za borbu za pobjedu. Međutim, nije bilo tako, a za to krivicu dijele igrači obje momčadi.

Napad Radničkog bio je odličan, vrlo učinkovit, igrači su bili koncentrirani i odradili su dobar posao. S druge strane obrana Zadrana nije bila na potrebnoj razini što je u suradnji s napadom Radničkog dovelo do primljenih 92 poena, a da nije bilo opuštanja domaćina u završnici, mogli su otići i preko 100 poena.

Zadrani su se dobro držali prvih sedam-osam minuta, a tada slijedi prvo odvajanje Radničkog nakon čega je prednost počela rasti.

U toj sedmoj minuti rezultat je još bio poravnat 16:16 nakon čega Radnički s deset poena Ćapina radi seriju 10:2 i bježi na 26:18, prvu značajniju prednost na susretu.

Gosti su se na početku druge četvrtine uspjeli oporaviti i uspjeli su smanjiti na 30:28, no kako je Ćapin poveo prvo odvajanje, tako je drugo poveo Terrico White koji u završnici prvog poluvremena odvodi domaćina na sedam poena viška.

S tih plus sedam, 49:42, Radnički je otišao na poluvrijeme, međutim zaostatak Zadra nije bio nenadoknadiv. Očekivala se nešto agresivnija igra gostiju u obrani kako bi uspjeli nadoknaditi zaostatak, no to se na žalost nije dogodilo.

U prvih šest minuta drugog poluvremena Zadar je ubacio tek dva poena, Radnički je s druge strane bio značajno efikasniji i drugih 20 minuta je otvorio serijom 14:2 koja mu je donijela visoku prednost i tu je susret prelomljen.

Do kraja susreta Zadar je pokušavao smanjiti zaostatak, u tome je u dobrom dijelu i uspio, ali nije došao u priliku da opasnije zaprijeti. U nekoliko navrata su Zadrani bili na osam poena zaostatka, no kada god bi se približili, uslijedilo bi novo odvajanje domaćina.

Završilo je 92:79 uz svega dva poena Radničkog u posljednje dvije minute iako je izgledalo kako bi domaćin mogao doći do troznamenkastog broja poena. Najbolji kod Zadra bili su Romeo Travis s 14 poena i osam skokova, Bariša Krasić i Goran Vrbanc su dodali po 11 poena, a Toni Prostran deset.

 

Hrsport.net

 

Odgovori