BK “Brotnjo” bilježi nove nastupe u Prvoj ligi Federacije BiH

3. kolo Prve lige Federacije BiH održano je proteklog vikenda u Vogošći. Boksački klub “Brotnjo” nastavio je kontinuitet nastupa u Ligi i predstavio se s tri mlada natjecatelja: Dario Pehar (Šajba), Zvonimir Karačić i Vinko Zadro.

Iako su se ovoga puta kuću vratili bez bez bodova, treneri Rafael Pervan i Vjekoslav Bošnjak iskazali su zadovoljstvo.

“Prije svega, čestitam momcima na nastupima, jer su se odlično izborili s tremom koja je sveprisutna i otežava koncentraciju, posebno kod mlađih natjecatelja koji nemaju puno javnih nastupa. Pokazali su hrabrost samim ulaskom u ring što je veliki napredak u njihovoj karijeri. Vjerujemo da smo izgradili izvrsne temelje u dvorani, a dalje ćemo naše natjecatelje brusiti i usavršavati u ringu kako bi bili još bolji”, poručio je Bošnjak. Također je istaknuo kako je borba izvan dvorane izvrsno iskustvo za mlade boksače, ne samo fizičko i tehničko iskustvo, nego i psihičko.

“Svaka borba, čak i ako završi porazom, je iskustvo više u procesu usavršavanja. Jako je bitno da zadrže psihičku stabilnost i ‘hladnu’ glavu do kraja, kontroliraju emocije, ali i uvažavaju svoje suparnike, bez podcjenjivanja. Tijekom same borbe trebaju naučiti promatrati suparnika i tražiti rupu u njegovoj obrani kako bi mu zadali pravi udarac u pravom trenutku. Zato je najvažnije u radu s mladim boksačima, s jedne strane, što više raditi na sparingu i voditi ih na natjecanja, da se dodatno isprofiliraju i ojačaju. A s druge strane, stalno raditi na fizičkoj spremnosti i poticati ih da se uvijek trude više i jače”, poručio je trener Rafael Pervan, inače profesionalni boksač.

Nakon spomenutog natjecanja, treneri i natjecatelji BK Brotnjo nemaju vremena za odmor. Već početkom listopada čekaju ih nove borbe na Pojedinačnom prvenstvu BiH u boksu za mlađe uzraste koje će se održati u Sokocu – priopćeno je.

Odgovori