Bojan Ubiparip:Brotnjo će jednoga dana imati olimpijsku medalju

Atletičari Brotnja i ove godine su nastavili s izvrsnim rezultatima diljem BiH i Hrvatske. Njihovi uspjesi plod su kvalitetnog rada Uprave kluba i trenera Bojana Ubiparipa. I ove godine atletičari su dominirali natjecanjima u BiH i Hrvatskoj. S trenerom je razgovarala Tanja Vučić.

Bojane, prokomentirajte uspjehe Vaših atletičara u 2011. godini.

– Atletski klub Brotnjo u zadnje vrijeme ostvaruje odlične rezultate,kako na domaćem tako i na međunarodnom nivo. Iako smo mali klub, već imamo dvoje atletičara u svjetskom nivo za svoje godište…

Ivan Gagro je trenutno među 5 Evropljana u skoku u dalj za svoje godište i među 10 u svijetu. Njega krajem 7 mjeseca očekuju Evropske Olimpijske igre koje se održavaju u Trazbonu Turska. Anđela Kovačević je Balkanska prvakinja u troskoku za mlađe juniorke prošle godine i ove godine ima ispunjenu normu za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Talinu Estonija. Ona je također državna rekorderka u troskoku u tri uzrasne kategoriji. Naravno tu je još mnogo državnih prvaka i rekordera,a nikako ne smijem zaboraviti mlade nade koje nadolaze i koji ce narednih godina ostvarivati odlične rezultate. Kada imate ovakve rezultate i uspjehe naravno da sam kao trener osobno zadovoljan,ali iza svega toga stoji puno rada i truda.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Upravom kluba?

Mi smo jedan od klubova u kojima sve funkcionira besprijekorno. Ljudi iz Uprave na čelu s predsjednikom Marinom Barbarićem u svakoj situaciji nas podržavaju, odrađuju kvalitetno svoj dio posla a mi im se odužimo medaljama i uspjesima s prvenstava.

Je li se netko posebno istaknuo ove godine?

Uz Ivana Gagru i Anđelu Kovačević koji su nastavili sa sjajnim rezultatima, istaknuo bih Enu Jurić i Mariju Tomić. Marija je u Tuzli skokom u vis sa 1,71m ispunila normu za svoj uzrast za međunarodna natjecanja što je uistinu nevjerojatan uspjeh.

Kao trener postigli ste mnogo. Pod Vašim vodstvom atletičari Brotnja su osvajali titule državnih prvaka, Balkanskih igara.Vjerujete li da možete otići korak dalje?

Naravno da vjerujem i ne samo to, nego da će Brotnjo jednoga dana i imati olimpijsku medalju. Mi u klubu se većinom orijentiramo na sprint i skokove i nadam se da će to biti jedna od tih disciplina. Imamo sve predispozicije da to i ostvarimo.

 

Odgovori