Boro Primorac dobio mural u svom Čitluku

Voditelj “Akademije Luka Kaliterna” splitskog Hajduka Boro Primorac danas je dobio mural u svom Čitluku. Primorac, koji je od svog dolaska na Poljud preporodio omladinsku školu kluba s Poljuda i čiji su juniori stigli do finala Lige prvaka, za svoje zasluge kroz mural je nagrađen od čitlučke Torcide.

Iako rođeni Mostarac, njegovi roditelji su iz Čitluka. Kao mali je ljeta provodio kod svojih baka u Čitluku – piše Hercegovina.info.

“Otac i mati su bili iz Čitluka, odrasli su kao susjedi u istoj ulici, očevi Primorci i materini Marinčići. Tu bih kao mali provodio ljetne praznike, pomagao sam u sadnji duhana, odvodio konje i krave na pašu”, rekao je u velikom razgovoru za Index.

U listopadu 2020. godine Primorac je Akademiju Hajduka organizirao upravo u Čitluku na stadionu Bare. Na prijemu kod načelnika Općine Čitluk, Primorac je predstavio planove Akademije vezane za uspostavljanje bolje suradnje s klubovima u Hercegovini.

Tijekom jednog od učlanjivanja u Hajduk koje se svake godine organizira u Čitluku, predstavnici Našeg Hajduka donijeli su pločicu s imenom Bore Primorca koja ide u tematski park Hajduka ispred Poljuda. Prava simbolika i neraskidiva veza.

U središtu Čitluka momci iz lokalne Torcide nacrtali su mural prema staroj fotografiji Primorca u dresu Hajduka na kojoj se može vidjeti s koliko je požrtvovnosti igrao za njihov omiljeni klub.

Kako se može vidjeti, na muralu je istaknuto kako je Boro Primorac prvi nogometaš Hajduka koji je postigao pogodak na stadionu Poljud davne 1979. godine.

I. Ćubela/Hercegovina.info

Odgovori