Broćanske karatistkinje potvrdile dominaciju na europskim tatamijima

Da su u vrhu hrvatskog i europskog karate broćanske karatistkinje su dokazale nebrojno puta. Njih četiri u svojoj riznici medalja imaju preko 30 državnih i europskih medalja što dovoljno govori o kvaliteti zlatnih broćanskih cura.

Posljednji u nizu uspjeha dogodio se na 13. Europskom prvenstvu regija u karateu koje je 6. i 7. lipnja održano u Parizu gdje su naše djevojke nastupajući za regiju Dalmaciju osvojile najsjajnije odličje. Predvođene trenerima Daliborom Vučićem i Tihomirom Ostojićem, u konkurenciji 22 ekipe iz cijele Europe, regija Dalmacija u sastavu Jelena Pehar, Kristina Zovko, Petra Grgić, Irena Prga, i Marina Barac, (Rijeka) osvojila je zlatnu medalju pobijedivši regiju Turske Ege team 2:1.

 

Taj vikend možemo slobodno kazati kako je Pariz bio u znaku broćanskih sportaša. U subotu je Ivan Dodig osvojio prestižni Grand Slam Roland Gaross a dan poslije cure su osvojile titulu europskih ekipinih prvakinja.

O dojmovima nakon osvajanja naslova, Irena Prga je kazala:

” Znale smo koliko vrijedimo, da imamo jaku ekipu I naš cilj prije prvensva je bio medalja. Kad smo prvu borbu pobijedile, shvatile smo da imamo snage za ono najveće, što se i dogodilo. Ponosna sam na sve cure koje su pokazale da pripadaju samom vrhu eu. karatea.”

Djevojke su posebno ponosne na činjenicu da su nastupile iz dva čitlukčka kluba.

Drago nam je da je zajedništvo postignuto I da nastupamo zajedno i družimo se.

Put ka najsjajnijem odličju je započeo pobjedom u 1. kolu protiv turske regije Marmara team, a nakon toga su slijedile pobjede protiv Slovakinja te kolegica iz regije Beograda 2:0.

Finalni susret izborile su pobjedom nad vršnjakinjama iz Španjolske, a pobjedničke poene regiji Dalmacija su donijele Jelena Pehar (3:0) I Irena Prga (3:1).

Nakon osvajanja Pariza, djevojke očekuju novi izazovi; Jelena Pehar će nastupiti na Svjetskom prvenstvu a priliku za nastup na najvećem svjetskom natjecanju kroz kvalifikacije će pokušati izboriti Irena Prga i Kristina Zovko.

Čestike djevojkama i njihovim trenerima, koji su uistinu ponos Brotnja!

 

null 1

null

 

Odgovori