Broćanski atletičari odlično započeli novu sezonu

U subotu, 13. siječnja u Zagrebu je održano Državno pojedinačno dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke U23.

Spomenuto natjecanje ujedno je bilo i izborno natjecanje za popunjavanje atletske reprezentacije Hrvatske za tromeč reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će se održati 24. siječnja u Beogradu. Za članove Atletskog kluba Brotnjo ovo je bilo otvaranje nove sezone, a novu sezonu broćanski atletičari započeli su više nego odlično.

Na prvenstvu u Zagrebu članovi AK Brotnjo osvojili su dvije zlatne i svije brončane medalje.

– Naši članovi otvorili su novu sezonu u dvorani više nego odlično. Luka Ćurković i Filip Kozina novi su mlađe seniorski prvaci Hrvatske u dvorani. Filip je pobijedio u disciplini troskok (15.16 m) što mu je najbolje otvaranje u dvorani. Luka Ćurković je sa novim osobnim rekordom u skoku u dalj (7.61 m) također postao novi državni prvak u dvorani. Luka je zlatu dodao još i treće mjesto u troskoku također sa osobnim rekordom (14.70 m). Ukupno gledano četvrtu, a drugu brončanu medalju, osvojila je naša najmlađa članica Anna Ćurković u skoku u dalj (5.93 m) – poručili su iz AK Brotnjo.

Odgovori