Brotnju pripao hercegovački derbi

Za obije momčadi ova utakmica bila je izuzetno važna jer su u opasnoj zoni. Domaći su sa optimizmom dočekali utakmicu, a Zrinjski je došao sa novim trenerom po bodove spasa.

Prva četvrtina bila je izjednačena i momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Prva četvrtina završila je vodstvom domaćina 28:26. U drugoj četvrtini domaćini ubacuju u brzinu više, te ubrzo imaju prednost 42:33. Brotnjo je u 18. minuti imalo prednost 48:37. Do poluvremena Zrinjski se potpuno vraća u utakmicu, te se na odmor ide rezultatom 48:46.

Fotogalerija

 

Izjednačena igra nastavila se i u drugom dijelu u kome je Brotnjo imalo minimalno vodstvo, a Zrinjski je hvatao priključak. U 27. minuti Brotnjo se ponovo odvaja na 65:59, a Zrinjski se opet vraća te se u zadnju četvrtinu ide rezultatom 70:71.

Sredina zadnje četvrtine donijela je izjednačen rezultat i vodila se borba za svaku loptu, za svaki koš. U zadnjih 40 sekundi ulazi se sa prednošću Brotnja 84:83. Na kraju više sreće imali su košarkaši Brotnja koji su slavili rezultatom 86:83.

Kod domaćih su se istakli Planinić sa 20, te Pinjuh sa 16 i Brečić sa 15 poena. Zrinjski je predvodio izvrsni Sinadinović sa 28, a istakao se i Jones sa 16 ubačenih poena.

hercegovina.info

 

Odgovori